Playa bandera azul

La platja Nord de la Pobla de Farnals ha tornat a aconseguir enguany la Bandera Blava, un reconeixement atorgat per la Federació Europea d’Educació Ambiental basat en criteris com la qualitat de l’aigua, la neteja de l’espai, la presència de serveis sanitaris, la seguretat, la informació aportada al visitant o les iniciatives de conscienciació ecològica que es desenvolupen.

Les 132 banderes blaves del litoral de la Comunitat Valenciana la convertixen en la regió de l’estat amb el número més elevat d’estos guardons. 31 d’estes platges es troben a la província de València i dos d’elles a la comarca de l’Horta Nord, concretament a Puçol, a més de a la Pobla de Farnals.

L’Ajuntament de la Creu treballa actualment per a aconseguir altres mencions que acrediten la qualitat del seu litoral. La primera d’elles és la concedida per AENOR, que té en compte factors com la gestió dels residus, la vigilància de les condicions higièniques i sanitàries, la conservació del medi natural, el control de les emissions atmosfèriques contaminats i la minimització del soroll. A llarg termini també es vol obtindre un estandard que avale la condició del passeig de Colom com espai totalment accessible per a persones amb diversitat funcional.