Brexit
Simon Manley y Ximo Puig en el Palau de la Generalitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un Pla Post-Brexit de la Comunitat Valenciana que inclourà accions per a pal·liar els efectes de l’eixida del Regne Unit de la UE i en defensa de les exportacions, el turisme i els valencians residents al país britànic.

Així s’ha manifestat Puig esta setmana després de la reunió que ha mantingut amb l’ambaixador sortint del Regne Unit a Espanya, Simon Manley, al qual ha agraït l'”estreta relació” amb la Comunitat Valenciana en aquests “anys de dificultat”.

Ximo Puig ha avançat en este sentit que es posaran en marxa mesures per a pal·liar els efectes del Brexit. El Pla Post-Brexit valencià inclourà mesures per a defensar als 11.000 valencians que viuen al Regne Unit, també en favor dels 80.000 ciutadans i ciutadanes britànics que estan en la Comunitat i, així mateix, per a protegir les exportacions valencianes i el turisme.

El president ha traslladat en la trobada a l’ambaixador la voluntat del Consell de dur a terme accions per a augmentar la presència de la Comunitat Valenciana al Regne Unit, la qual cosa es farà de forma coordinada amb les cambres de comerç, tal com ha acordat amb el president del Consell de Cambres, José Vicente Morata, amb qui el responsable del Consell ha mantingut una reunió aquesta setmana.

Entre estes iniciatives, es contempla un acte promocional de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el 2 de desembre a Londres, organitzat juntament amb les cambres de comerç, amb la presència de representants empresarials, mitjans de comunicació i responsables públics, centrat, sobretot, en el turisme.