Plácido Domingo

La Comissió Executiva del Patronat del Palau dels Arts de València es reuneix aquest dijous amb la finalitat de decidir si retira el nom de Plácido Domingo del Centre de perfeccionament que la institució cultural té dedicat a l’artista.

Això es produeix arran de que el tenor haja emès un comunicat on reconeixia haver assetjat sexualment a les seues companyes. Un missatge on demanava perdó pel dolor causat i acceptava tota la responsabilitat dels fets denunciats. Concretament afirmava en el comunicat que reconeixia els fets per a millorar la indústria i evitar que es produïren fets similars.

«EL MEU FERVENT DESIG ÉS QUE AIXÒ RESULTE EN UN ESPAI MÉS SEGUR PER A TREBALLAR, I ESPERE QUE EL MEU EXEMPLE EMPENYIMENT A UNS ALTRES A SEGUIR ELS MEUS PASSOS»

Plácido Domingo dóna nom al Centre de Perfeccionament d’aquest teatre d’òpera i, a més, actua de forma regular en ell. El mes de desembre passat actue amb gran ovació del públic en Els Arts, sent a més la primera vegada que ho feia a Espanya després d’esclatar la polèmica.

El canvi de nom ix a escena

En la reunió ordinària de la Comissió Executiva dels Arts, s’inclourà aquest punt i s’abordarà quina és la posició del coliseu valencià després dels últims esdeveniments.
Col·lectius feministes, així com el grup Compromís en Les Corts han demanat que impulse un procés participatiu per a canviar la denominació d’aquest centre d’alt rendiment musical.

El director artístic del Palau dels Arts, Jesús Iglesias Noriega, ja es va pronunciar sobre aquest tema fa dos dies. Unes declaracions on va indicar que Els Arts actuaria «en coherència amb valors i l’ètica» de la institució cultural. Així mateix va afirmar que des de la institució es condemna «qualsevol conducta contra la integritat de les persones». Per tant, va afirmar, els òrgans de govern estudiaran les informacions i, «en coherència amb els valors d’aquesta institució, es valoraran les possibles conseqüències».