La regidora d’Habitatge, Isabel Lozano, ha anunciat que el solar del carrer dels Juristes es convertirà en un projecte municipal de construcció d’habitatge públic de lloguer assequible. Es tracta de la primera promoció que gestionarà la regidoria d’Habitatge, i que, segons Lozano, conforma “una peça més dins de la voluntat que tenim d’anar incrementant l’oferta de lloguer assequible a la ciutat” i servirà “per a revitalitzar i reurbanitzar el barri, i que vinga nou veïnat”.

El solar del carrer dels Juristes, propietat de l’Ajuntament de València després d’una expropiació, porta “prop de 30 anys sense cap projecte per a ell, i per això volem mobilitzar la seua utilització”, ha explicat la regidora. L’edila ha subratllat que el projecte que es duga a terme “haurà de conservar una sèrie de restes arqueològiques, ja que això era un antic palau tardogótico que va ser derrocat en els anys 80”.

Membres de l’Ajuntament de València durant la visita al solar del carrer dels Juristes.

Aquests elements seran determinats pel Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de València amb un estudi que previsiblement començarà enguany encara que ja s’ha avançat que “hi haurà un pati que serà visitable i accessible per a qualsevol persona en uns horaris determinats”.

La regidora d’Habitatge no ha pogut determinar el nombre d’habitatges que es podran construir amb un preu de lloguer que rondarà entre els 250 i els 450 euros al mes. No obstant això, ha subratllat que el projecte “no és una acció aïllada” ja que “tenim previstes accions conjuntes entre les regidories d’Habitatge i Patrimoni de mobilitzar solars d’ús residencial per a promoure la construcció d’habitatge públic de lloguer assequible”.