l'escola

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i el president de la Federació de Pilota Valenciana han assistit al CEIP Pare Català de València a la jornada d’obertura del programa “Pilota a l’Escola 2017-2018”. A aquesta sessió inaugural també han assistit, per part de la Federació de Pilota, organitzadora del programa, els jugadors d’escala i corda Fageca i Víctor Bueno, la jugadora i membre de la selecció de pilota, Ana Belén Giner, als tècnics Juanba, Llopis, Carles i Enric.

El programa “Pilota a l’Escola” té com a finalitat introduir el joc de pilota als centres educatius, ensenyar a l’alumnat l’esport dels valencians així com transmetre al professorat les possibilitats educatives, socials i culturals de la pilota valenciana.

Vicent Marzà ha declarat que “incorporem ‘Pilota a l’Escola’ a Secundària i a més dupliquem la participació d’escoles en tres anys. Aquest programa reuneix esport, cultura i educació en un mateix programa. Dóna a conéixer a l’alumnat un esport que està en el nostre ADN cultural i fomenta valors per a treballar amb el nostre alumnat des del punt de vista educatiu, amb sessions pràctiques impartides per pilotaris. Així donem a conéixer la pilota valenciana, tot el que la rodeja i hi sumem aficionats joves”.

Per la seua part el President del a Federació, ha manifestat que “Pilota a l’Escola “també ha ajudat a incorporar a la dona dins aquest esport, en l’actulitat hi han moltíssimes gràcies al programa. Enguany arrivarem a unes 500 escoles, i a més és un programa al que hem sumat la col.laboració inestimable de la Fundación Trinidad Alfonso, per la qual cosa les escoles tindran més material específic de Pilota per a lliurar en cada sessió i en les 7 cloendes que realitzarem durant el mes de maig. La Federació està molt satisfeta d’aquesta tasca divulgativa que realitzem conjuntament amb la Conselleria”.

S’ha passat dels 11.925 alumnes de 265 centres del curs 2014-2015 als més de 18.500 alumnes només de Primària que participaran aquest curs de 445 escoles. Sense comptar l’alumnat de Secundària que s’incorpora per primera vegada enguany al programa per mitjà de la participació d’un centenar d’instituts.