Piden aumentar la frecuencia de metro y tranvía para evitar aglomeraciones y frenar la tasa de contagios
Imagen de una estación

La imatge del metre i el tramvia replets de gent no cessa de repetir-se a València. A l’habitual trànsit de ciutadans en hores punta, aquest mes s’han sumat les aglomeracions derivades de els aturs de l’EMT.

Davant aquesta situació que fa perillar la salut dels valencians enfront del coronavirus, el Partit Popular ha demanat solucions. El regidor Carlos Mundina ha sol·licitat a Obres Públiques i a FGV que incrementen les freqüències de pas de metres i tramvies.

“Hem vist que en hora punta van molt plens, amb moltes dificultats per a mantenir la distància de seguretat”, ha avançat. El regidor ha assenyalat que les majors aglomeracions es produeixen en dues línies concretes. Aquestes són les que passen pels campus universitari i el centre de la ciutat.

Davant aquesta situació, l’edil ha urgit a la Conselleria i a FGV al fet que incrementen la freqüència. L’objectiu és no repetir la imatges d’aquesta setmana “amb vagons replets on el risc de contagi augmenta“.

Mundina ha declara que la seguretat i la fluïdesa del transport hauria de ser una prioritat davant l’actual crisi sanitària. “Són centenars de milers els ciutadans que necessiten utilitzar-ho per a arribar als seus treballs, portar als seus fills al col·legi o per a moure’s les persones majors”, ha destacat.

MÉS FREQÜÈNCIA EN ELS DIES DE VAGA DE L’EMT

El regidor ha proposat que s’augmente l’oferta de combois en les jornades de vaga de l’EMT.  “En els dies d’aturs es complica més encara la utilització del metre i el tramvia. Per això seria molt important, per a evitar situacions de risc, que s’augmentara”.

“És fonamental que els governs de la Generalitat i l’Ajuntament milloren les condicions de seguretat i protecció, amb més freqüències de pas, tant en FGV com en EMT, si de debò volen que el transport públic siga el principal protagonista de la mobilitat a València”, ha conclòs.