Commons
Camino de Santiago / Commons

Un grup de pelegrins procedents, en la seua majoria de la Comunitat Valenciana, han provocat un nou brot de coronavirus en el Camí de Santiago. Després de mesos sense que s’hagen notificat incidències en la ruta Jacobea, aquest és el segon brot localitzat en menys de deu dies.

Segons informa Europa Press, fonts sanitàries confirmen que es tracta de 22 positius entre un grup de 28 pelegrins joves. Aquests, es trobaven repartits en dos albergs del municipi de la Corunya d’O Pi; ja en l’últim tram del Camí.

Des de l’Àrea Sanitària de Santiago i Barbanza han confirmat que els pelegrins de 20 i 21 anys han tornat a les seues cases en cotxes particulars. Després d’haver estat aïllats, se’ls ha autoritzat a realitzar el desplaçament a través d’un consentiment informat.

EL SEGON BROT DEL CAMÍ EN MENYS DE 10 DIES

El 19 de juliol es coneixien els primers casos de COVID-19 en el camí de Sant Jaume. Després de més d’un any sense incidents, un grup de 8 pelegrines eren aïllades en un alberg en Pal·las de Rei, Lugo.

Una d’elles, la primera a donar positiu va haver de ser traslladada a l’hospital de Santiago. Les altres set van ser aïllades en l’alberg fins que es van realitzar totes les proves.

Igual que en l’últim cas, dos de les pelegrines van optar per tornar als seus domicilis amb l’autorització pertinent. La resta van decidir aïllar-se en un alberg lloc a disposició per la Xunta de Galícia.

L’explicació a aquesta sobtada aparició de casos es troba en dos motius. D’una banda, l’augment del nombre de pelegrins en els últims dies davant la Festa de l’Apòstol. Per un altre, la complexa situació sanitària en la qual es troba tot el país.