El regidor de Cultura Festiva Pere Fuset, va visitar 7Televalencia per a explicar tots els detalls del seu programa electoral i fer balanç dels seus últims quatre anys al capdavant de la regidoria.

Fuset va destacar la importància que tenen les Festes com a motor social, cultural i econòmic de la ciutat; i el privilegi i la responsabilitat que ha suposat per a ell, el dirigir durant aquests últims anys aquest àrea de l’Ajuntament, qualificant la seua gestió de manera positiva.

L’edil de Compromís, va recordar la gran crispació que hi ha hagut en els últims anys en la festa i va culpar a la dreta d’haver volgut polititzar la festa al llarg de la història. Fuset va afirmar que l’únic mitjà per a combatre els problemes existents és el diàleg, eina que continuarà utilitzant, en cas d’eixir reelegit.

En referència a la polèmica sorgida amb el tema de si hauria de realitzar-se un congrés faller o no, Fuset es va pronunciar a favor de la proposta ,a causa de la necessitat que té el reglament faller de ser revisat, afirmant que “és més difícil canviar la constitució que el reglament faller” però va recordar que han de ser els presidents de falla, els encarregats de convocar-ho.

La ciutat de l’artista faller, un dels temes més importants i polèmics, també va ser abordat durant l’entrevista. Pere va manifestar la seua intenció d’aprofitar els terrenys de Benicalap per a crear un complex faller on poder albergar el museu faller o la seu de Junta Central Fallera. A més va destacar la necessitat de regular i protegir l’ofici de l’artista faller.

En referència a les altres festes que se celebren a la ciutat, com les festes vicentines o la setmana santa marinera, va postil·lar la seua intenció de continuar fomentant-les i difonent-les però recordant que la cultura és un dret de tots els valencians i per tant, va recordar que la festa ha de ser inclusiva i els programes festius han d’anar dirigits a tots els ciutadans.

En aquest sentit, Fuset va destacar la importància de la taxa turística, com un mitjà de reversió, no solament a les festes de la ciutat, sinó també a la ciutadania.

El regidor de cultura festiva, va manifestar el seu compromís de continuar estant al càrrec de la regidoria ,en el cas que Joan Ribó tornara a convertir-se en alcalde de la ciutat, i va advocar per utilitzar l’experiència, el sentit comú , i el “fer pinya“, com a eines fonamentals en la seua gestió.