El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset no dirigirà les assemblees de presidents fallers i ha animat a convocar un congrés faller per a decidir què vinculació tindran amb l’ajuntament de València. Segons ha afirmat Pere Fuset, aquestes dues mesures redundaran «en la màxima despolitització possible del món faller».

En el cas de l’assemblea de president, un faller sense cap responsabilitat política, el vicepresident primer de Junta Central Fallera, Javier Tejero, dirigirà l’Assemblea de Presidents d’ara endavant.

Fuset ha explicat que, en els últims mesos, s’ha constatat una reivindicació creixent de bona part dels presidents, dels delegats de sector i de la **Interagrupación de Falles de tenir una major capacitat de decisió sobre la gestió de la festa de les Falles.

«Aquesta voluntat pot superar en ocasions la delimitació de les funcions definides en el Reglament Faller per al Ple i l’Assemblea de Presidents i en moments de divergència de criteris afecta a la divisió entre la gestió política que es duu a terme des de l’Ajuntament i la gestió festiva que es realitza des de la Junta Central Fallera», ha indicat el regidor.

Fuset ha explicat que per aqueix motiu els últims dos anys ha volgut facilitar l’encaix de les creixents voluntats d’autogestió i participació «proposant fins i tot fórmules no arreplegades per l’actual reglament faller».