aemet
GRAFCVA260. VALENCIA, 02/12/2019.- Un ciclista circula bajo la lluvia este lunes 2 de diciembre, en el que la previsión de AEMET para el litoral norte de Valencia pueden producirse un acumulado de lluvias de 50 litros por metro cuadrado en una hora, mientras que en el litoral sur se pueden registrar precipitaciones de cien litros en doce horas. Esta alerta naranja, que se ha puesto en marcha entre las 8 y las10 horas, estará vigente hasta las 24 horas con una probabilidad de entre el 40 y el 70 por ciento en ambos casos.- EFE/ Manuel Bruque

Des d’este dilluns 2 de desembre i fins a la primera meitat del dijous 5, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) estem davall la influència de baixes pressions en l’àrea mediterrània on s’esperen precipitacions localment fortes o molt fortes amb acumulacions importants de pluges, acompanyades de vents forts i mal estat de la mar.

A partir de la tard-nit del dimarts i durant el dimecres les precipitacions fortes s’aniran estenent al nord de la zona, mentre que aniran disminuint pel sud. Les majors acumulacions durant l’episodi s’esperen, el dimarts en el litoral de Múrcia i est d’Almeria, i el dimecres les zones més afectades seran la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears. A primeres hores del dijous encara és probable que persistisquen les precipitacions en aquestes zones, encara que tendint a remetre.

Mapa de probabilitat, en tant per cent, que la precipitació total entre les 00 i 24 hores del dimecres siga superior o igual a 0,5 mm. / FONT: AEMET

El vent serà un altre fenomen important amb ratxes fortes en general, que en els litorals podran superar els 80 km/h i en el mar la força 7 a 8, amb ones que podran superar els 4 m. S’espera que les condicions que han donat lloc a l’emissió d’aquest avís especial cessen al llarg del dijous 5.