Peixos amb ulls de plàstic com si foren frescos

Per saber si un peix és fresc cal tenir en compte els ulls

Peces con ojos de plástico para que parezcan frescos/ Peixos amb ulls de plàstic

Una peixateria de Kuwait col·loca ulls de plàstic als seus peixos perquè pareguen frescos. Les fotos s’han convertit en virals per les xarxes socials, afortunadament, les autoritats han tancat el local per frau, segons informa el diari àrab Al Bayan.

Per saber si un peix és fresc cal tenir en compte els ulls, han de sobresortir i la seua pupil·la és negra brillant. Si té la pupil·la grisa i els ulls enfonsats és molt probable que no sigui un producte fresc. El color de la pile també és determinant,  ha de tenir un color viu i escates brillants. L’olor a mar diferencia al peix fresc del que no ho és. No ha de tenir una olor rància.

Existeixen una gran varietat de peix, també hem de diferenciar entre blancs i blaus. Els primers habiten els fons marins,  el seu contingut gras és molt baix i resulten molt fàcils de menjar una vegada cuinats. Trobem espècies com el lluç, daurada, bacallà, rap, llobarro, besuc o cabracho. Per contra, diferenciem als peixos blaus perquè tenen un contingut en greix superior al 6 per cent. Els més consumits són bonic del nord, sardines, anguiles, angula, salmó, tonyina comuna, anxova o verat.