Sánchez pedirá una prórroga del estado de alarma más allá del 26 de abril

A hores d’ara de la pandèmia tothom sap que enguany el Nadal serà molt diferent. Les Comunitats Autònomes ja treballen en els seus respectius plans de contenció del virus per a aquestes dates tan assenyalades. A aquestes se sumaran les restriccions del Govern que cercaran evitar una tercera ona el mes de gener.

El president de l’Executiu, Pedro Sánchez, avançava aquest cap de setmana el pla de vacunació contra el coronavirus. En aquesta intervenció també va tenir paraules per a parlar sobre les festes nadalenques, unes dates que vindran amb noves restriccions.

Estem treballant en una planificació específica d’un Nadal que serà diferent però segur. Enguany haurem de romandre a distància dels nostres sers estimats en comptes d’abraçar-los”, va declarar. Sánchez va explicar que l’objectiu de les mesures serà “evitar la tercera ona” que podria arribar després de les vacances nadalenques.

El líder socialista va recordar que actualment la incidència acumulada del país ja és inferior als 400 casos per cada 100.000 habitants. No obstant això, va confessar que això no pot donar motiu a “baixar la guàrdia”.

Sánchez va assegurar que les mesures de l’estat d’alarma estan funcionant i donant els seus fruits però va avançar que vénen “mesos molt durs” encara que va declarar que “el full de ruta està ja traçada”.

Estratègia de Vacunació COVID-19

L’Estratègia de Vacunació COVID-19 comptarà amb 13.000 punts de vacunació. A més, tal com va assenyalar el president del Govern, es garantirà que tots els grups prioritzats tinguen accés a la bovina. Per a això s’acordarà en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut una estratègia única de vacunació.

Sánchez va explicar que aquesta estratègia de vacunació s’ha dissenyat amb un grup d’experts multidisciplinari. L’organització del Sistema Nacional de Salut a Espanya facilitarà l’accés equitatiu a la vacunació. A més, hi haurà un sistema d’informació i registre per al seguiment i avaluació de la vacunació.