Pedro Sánchez vuelve a imponer el uso de la mascarilla en exteriores
El presidente del Senado, Ander Gil, y el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, a su llegada a la Conferencia de Presidentes en el Senado. / ALEJANDRO MARTÍNEZ (EUROPA PRESS)

La mascareta tornarà a ser obligatòria en tots els espais exteriors. El president del GovernPedro Sánchez, ha proposat als els president autonòmics tornar a aquesta mesura sanitària davant l’augment de la sisena ona.

Sánchez ha anunciat aquesta mesura en la Conferència de Presidents celebrada aquest dimecres de forma telemàtica des del Senat. La cita ha comptat amb els responsables autonòmics, entre ells el president de la Generalitat, Ximo Puig. L’objectiu de la mateixa era abordar l’actual situació de la pandèmia després del considerable increment de casos en les últimes jornades.

La mesura torna tan sols sis mesos després de la seua eliminació. Per a això, Sánchez ha anunciat que aquest dijous tindrà lloc un Consell Extraordinari de Ministres. Aquests aprovaran un nou decret llei que tornarà a fer obligatori l’ús de la mascareta en exteriors.

El Govern no contempla suposats que permeten prescindir de la mascareta com el guardar la distància de seguretat de 1,5 metres. No obstant això, sí que es parla de la excepcionalitat del seu ús a l’hora de fer esport a l’aire lliure.

La implantació de la nova restricció respon a una sol·licitud per part de diferents autonomies com la valenciana. De fet, l’única mandatària que s’havia mostrat contrària a aquesta regulació era Isabel Díaz Ayuso. Altres mesures que s’havien sol·licitat era la possibilitat de limitar de nou els aforaments i establir horaris comercials. No obstant això, Sánchez ha descartat les propostes i no adoptarà més mesures cara a Nadal.

L’anunci coincideix amb la autorització del TSJCV a ampliar el passaport Covid valencià. Per tant, la Comunitat viurà un Nadal on les úniques mesures seran l’ús del certificat i de la mascareta.