elecciones
Foto de archivo: Pedro Sánchez durante el debate de totalidad del proyecto de Ley de los PGE 2019 en el Congreso de los Diputados.

Espanya tornarà a acudir a les urnes per tercera vegada en quatre anys per a posar fi a la legislatura més singular de la democràcia amb dos Governs diferents. El no als Pressupostos Generals de l’Estat del passat dimecres va dinamitar el que molts partits de l’oposició demandaven a crits: l’avançament dels comicis generals.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat este matí després del Consell de Ministres la seua decisió de dissoldre les Corts Generals i convocar eleccions el 28 d’abril, una votació que finalment tindrà lloc un mes abans de la celebració dels comicis europeus, autonòmics i municipals. Segons el líder socialista, el diumenge triat “és una bona data” per a posar fi a una situació de bloqueig parlamentari en el que no es pot “avançar”.

Amb l’anunci de Sánchez, Espanya posarà fi al mandat més curt de la història de la democràcia i és que l’Executiu del Partit Socialista ha estat en el Govern un total de nou mesos des que el passat 2 de juny prenguera el relleu de Mariano Rajoy.

Seguint els terminis del calendari electoral, la dissolució de les Càmeres ha de produir-se 54 dies abans de la data dels comicis pel que el President decretarà esta dissolució abans del 5 de març. Un mes després, concretament el 13 d’abril, arrancarà la campanya electoral coincidiendocon l’inici de les vacances de Setmana Santa en tot el territori nacional.

¿Cuánto nos cuestan a los españoles celebrar elecciones?