L’Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria d’Ocupació, ha dotat amb prop de 60.000 euros el Xec Ocupació 2023 per a impulsar la contractació indefinida a la ciutat i cobrir els llocs de treball demandants a través d’aquesta iniciativa.

D’aquesta manera, un total de 14 empreses han sigut beneficiàries d’aquesta ajuda directa del consistori que ha permès la contractació de 16 persones desocupades empadronades a Paterna, que han passat a tenir un contracte estable.

Així ho ha anunciat el regidor d’Ocupació, Julio Fernández, qui ha destacat que “a través d’aquestes ajudes directes a empreses com el Xec Ocupació, des de l’equip de govern socialista apostem un any més per la qualitat de les contractacions i impulsem l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de Paterna”.

La quantia de les ajudes que s’han concedit a totes aquelles empreses que han complit amb els requisits i que han contractat persones desocupades, des de l’1 de novembre de 2022 i fins al 31 d’octubre de 2023 ha variat en funció del tipus de contracte realitzat.

Així doncs, de les 16 contractacions la quantia mitjana de les ajudes a la contractació indefinida inicial a temps complet ha sigut de 4.200 euros, la qual cosa ha generat l’ocupació de 9 persones desocupades.

La de contractació inicial temporal a temps parcial amb 3 persones beneficiàries, l’ajuda mitjana ha sigut de 2.625 euros, mentre que la subvenció directa per conversió de contracte temporal a indefinit de 3 persones ha aconseguit els 1.413 euros.

Finalment, l’ocupabilitat d’una persona amb contracte temporal se li ha concedit la quantia de 3.000 euros.