Els Serveis Esportius Municipals de l’Ajuntament de Paterna han celebrat una gala per a presentar oficialment la seua candidatura a Ciutat Europea de l’Esport 2018. La cerimònia, que ha tingut lloc en l’Auditori del col·legi Liceu Francés, ha comptat amb la presència d’Hugo Alonso, Secretari General d’ACES Europe (Federació Europea de Capitals i Ciutats de l’Esport), entitat encarregada de triar la candidatura guanyadora.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, acompanyat del regidor d’Esports, José Manuel Mora i dels tècnics municipals de l’Àrea d’Esports, ha presentat la candidatura i ha defensat Paterna com la millor opció per a convertir-se en Ciutat Europea de l’Esport el pròxim any.

En eixe sentit, l’Alcalde ha assenyalat que “la nostra ciutat compta amb un fort teixit esportiu format per desenes de clubs i esportistes i una àmplia oferta d’activitats que converteixen a Paterna en una ferma candidata”. A més, també ha recordat que “des del govern local, s’han destinat fins a 6 milions d’euros en obres per a modernitzar les instal·lacions esportives per a facilitar la pràctica esportiva de tots els veïns i veïnes”.

Premis als esportistes paterneros
Durant la gala, a la que han assistit representants de totes les institucions esportives del municipi i de federacions esportives autonòmiques, a més de projectar-se un vídeo de presentació de Paterna com a Ciutat Europea de l’Esport, s’ha donat a conèixer la cançó que el músic Josué Vergara, guardonat compositor de bandes sonores a Hollywood, ha confeccionat per a la candidatura.

També s’han lliurat els premis als millors esportistes paterneros de l’any i s’han conegut els avals amb els quals explica la candidatura i entre els quals es troben personalitats representatives del món esportiu.

Finalment, l’Alcalde ha agraït la implicació de totes les associacions esportives, clubs i veïns i ha recordat que l’Ajuntament s’il·luminarà en roig, groc i blau, els colors de la imatge de la candidatura fins al pròxim 24 de juny, data en la qual la ciutat rebrà la visita del comitè avaluador.