La guerra abierta entre Casado y Ayuso llega al PP de Valencia
EL presidente del PP, Pablo Casado (i) y el candidato a presidente del PP de la Comunidad Valenciana, Carlos Mazón (d), posan en el XV Congreso regional del Partido Popular de la Comunidad Valenciana, a 2 de julio de 2021, en Valencia, Comunidad Valenciana (España). Mazón es una apuesta de la cúpula del PP para ganar más poder territorial en las próximas elecciones autonómicas y municipales de 2023 y además, es el candidato único del Congreso regional que sustituye a Isabel Bonig. 03 JULIO 2021;NUEVO LÍDER PP;VALENCIA;COMUNIDAD VALENCIANA;XV CONGRESO REGIONAL Jorge Gil / Europa Press 3/7/2021

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha emès un comunicat oficial en el qual demana la celebració d’un congrés “extraordinari i urgent” amb la finalitat d’acabar la guerra interna del partit oberta la setmana passada entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso.

La cúpula valenciana ha assegurat haver “escoltat” als afiliats. “Hem comprovat que les seues exigències d’una ràpida solució al problema generat coincideixen completament amb la voluntat de la direcció del PPCV“, resa el comunicat.

Segons han assenyalat, aquesta solució “passa per tancar aquesta crisi com més prompte millor”. Els populars asseguren que “necessitem unitat”, per això consideren “necessari celebrar un congrés extraordinari i urgent”.

L’objectiu és que “done veu” als militants i que “marque lideratges forts que porten al Partit Popular al Govern d’Espanya”. Alhora, cerquen que el congrés “contribuïsca al canvi” pel qual estan treballant en la Comunitat Valenciana.

ONA DE DIMISSIONS EN L’EXECUTIVA POPULAR

El comunicat s’ha emès poc després de la dimissió de Belén Hoyo. L’única valenciana en el comitè de direcció del PP, va participar ahir en el Comitè de Direcció celebrat a Gènova. Allí va amenaçar amb dimitir si el secretari general popular, Teodoro García Egea, no abandonava el càrrec.

Hoyo havia sigut fins ara una persona molt pròxima a Pablo Casado ocupant el càrrec de presidenta del Comitè Electoral. No obstant això, no ha sigut l’única valenciana a posicionar-se. El diputat Esteban González Pons i Luis Barcala, alcalde d’Alacant, també s’han mostrat a favor de realitzar canvis en el partit.

Una altra baixa important en l’executiva popular ha sigut la de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida. Aquest ha comunicat durant el matí el seu dimissió com a portaveu nacional del partit. Almeida ha declarat que el seu compromís amb l’Ajuntament està “molt per damunt del compromís amb el PP”.

La tercera dimissió de la jornada ha sigut la d’Ana Vázquez Blanco, responsable de la política d’Exteriors del PP. “Pose el meu càrrec a la disposició del partit i presente la meua dimissió. Vull agrair a Pablo Casado la confiança depositada i que vaig continuar donant suport fins dijous passat. Però vist que no hi ha canvis, toca anar-se. I després d’escoltar a molts afiliats dimitisc”, ha declarat la diputada gallega.