Siam Park de Canarias.

L’Ajuntament impulsarà les accions administratives i organitzarà els serveis municipals implicats en l’obertura d’un parc d’aventures que, inspirat en els boscos de Cambodja, completarà el Bioparc.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha donat el vistiplau a l’avantprojecte d’este parc que, amb un pressupost de 25 milions d’euros finançats per inversors privats, es preveu que estiga conclòs al març de 2022. Es tracta d’unes instal·lacions que ampliaran l’oferta lúdica “del millor parc zoològic d’Europa”, segons ha explicat José Maldonado, el president de Rain Forest, l’empresa encarregada de la seua gestió mitjançant una concessió des de fa més d’una dècada.

Per part seua, en nom de l’empresa Rain Forest, el seu president, ha explicat que “estes noves dotacions es volen emmarcar en el projecte de ciutat que és València: familiar i sostenible”. José Maldonado ha ressaltat que la inversió no suposa cap cost econòmic per a l’Ajuntament “i que el resultat serà un parc compatible amb la naturalesa del Bioparc i amb un caràcter molt lúdic”.

José Maldonado i Joan Ribó durant la presentació del nou parc.

“Amb aquesta intervenció, que inclou espais aquàtics completem la visió de la naturalesa emotiva, intuïtiva i artística del Bioparc amb una altra visió activa i molt més divertida. Tanquem el cicle de la concessió i aportem a València un focus atractiu únic”, ha afegit.

Quant als terminis d’execució, l’avantprojecte es treballarà durant els pròxims tres mesos, i a principis de l’any 2020 es preveu que comencen les obres. En total el Bioparc i el parc d’aventures, que estaran connectats per una àrea recreativa, ocuparà unes 4 hectàrees. Rain Forest també assumirà la rehabilitació de les alqueries de la zona (Béns de Rellevància Local), i en el cas d’una d’elles, dedicada la cria de cucs de seda, es recuperarà el seu ús amb un caràcter lúdic.