El Parlament Europeu dels Joves arribarà a València en 2019

La capital del Túria albergarà durant deu dies estes jornades en les que participaran més de 300 joves per a debatre sobre temes d'actualitat internacional.

Parlamento

El Parlament Europeu de Joves ha triat València com a ciutat sede de la seua sessió estival de debats europeus per a 2019. Més de 300 joves estudiants de fins a 40 països de tota Europa debatran temes d’actualitat entorn del futur d’Europa. Durant deu dies, els estudiants tractaran temes com la migració, la igualtat de gènere, les polítiques mediambientals, la desocupació o la llibertat de premsa, entre unes altres.

Segons ha manifestat Sandra Gómez, acollir esta sessió que se celebrarà en el Palau de Congressos de València “suposa una gran oportunitat per a la ciutat”. De fet, València es va imposar a la ciutat alemanya d’Hamburg en la fase final de selecció de la ciutat amfitriona de l’esdeveniment.

La trobada es realitzarà davall el lema ‘Navegant cap a nous horitzons’, una combinació de la localització de la sessió i del projecte Horitzó 2020 de la Unió Europea, el major projecte d’investigació i innovació. Des de 2014 fins a 2020, el programa potencia la inversió en ciència, indústria i tecnologia, entre uns altres.

València 2019 ocorrerà a un any vista del final d’este programa. Els organitzadors defineixen esta sessió com un lloc “en el qual els participants podran, d’una banda, fer balanç dels objectius plantejats i els assoliments obtinguts en el marc d’Horitzó 2020 i, per un altre, debatre quin és el nou horitzó al que ens dirigim”.

PIONER EN EL DEBAT ENTRE LA JOVENTUT EUROPEA

EYP és una de les organitzacions més dinàmiques d’Europa, i actualment, compta amb representació en 40 països Europeus, entre els quals es forma una xarxa de més de 35.000 participants voluntaris. És una de les plataformes de debat polític, educació cívica europea i intercanvi d’idees entre els joves europeus més grans d’Europa i té com a missió inspirar i promoure que els joves europeus es convertisquen en ciutadans tolerants, amb ments obertes i actitud de participació activa punt a nivell nacional com internacional.

EYP cerca fomentar l’esperit crític, l’intercanvi cultural, el pensament social i els grans ideals en el desenvolupament personal de cada participant. EYP és una ONG sense ànim de lucre que el seu objectiu és aconseguir finançament, suport institucional i altres recursos necessaris per a exercir la seua activitat.