bicis
Belatchew-Arkitekter-Stockholm-Bike-Garage-House-Lowres-web

La primera xarxa d’aparcaments col·lectius, tancats i a peu de carrer, per a bicis està més prop d’arribar a València. Inspirat en models implantats en països nòrdics, el projecte ‘Viu la Bici’ vol implantar aparcabicis per diferents punts estratègics de tota la ciutat, començant per la instal·lació d’un primer aparcament cobert entre el barri del Carmen i el Jardí Botànic.

Este projecte, que pretén convertir la ciutat de València en una ciutat ‘bike-friendly’ en la qual es garantisca aparcaments segurs de bicicletes, ha sigut desenvolupat per Ana Piérola i Mauro Attardi, els qui han arrancat una campanya de micromecenatge amb el propòsit d’aconseguir el finançament necessari per a la seua posada en marxa.

El ‘Bicycle Parking Garage’ de Utrecht (Holanda).

‘Viu la Bici’ aspira a crear una xarxa d’aparcabicis per tota la ciutat, situant-los en baixos, tancats i a peu de carrer, que disposaran d’accés restringit per a aquells usuaris que hagen decidit llogar la plaça. Per a aquests usuaris s’ha creat una pàgina web en la qual qualsevol persona pot registrar-se i accedir a la seua plaça mitjançant un codi.

“Gràcies als aparcabicicletas coberts a peu de carrer, la gent podrà començar a circular amb bici sense preocupar-se. Així millorem no solament la nostra pròpia salut, sinó també la de la pròpia ciutat”, comenta Mauro Attardi. De fet, amb un major ús de la bicicleta i la consolidació de la bici com a alternativa real als desplaçaments amb cotxe, es reduirien les emissions contaminants de CO2 i la contaminació acústica de València.