Parc Central
Nueva fuente del Parc Central de Valencia.

El Parc Central de València continua el seu desenvolupament en el cor de la ciutat. La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha finalitzat les obres que completen el parc en la zona de Russafa i Malilla. Aquesta havia quedat pendent d’urbanitzar pel fet que la parcel·la estava ocupada per un concessionari d’automòbils.

La actuació ha consistit en la consolidació d’aproximadament 5.000 metres quadrats. Amb un pressupost de 1,5 milions d’euros s’ha completat l’enjardinament de l’àrea i s’ha restaurat la nau del Molí.

A més, les obres han permès connectar les calles Doctor Waksman i Doctor Domagk. En concret s’ha permès la finalització del carrer Dr Domagk amb enjardinament. També s’ha construït una font que des d’ara connecta amb el canal de plantes subaquàtiques del parc.

Igualment, s’ha completat el mur verd del parc en aproximadament 90 metres quadrats amb 90 jardineres més; s’ha ampliat el Moll 4; i s’ha instal·lat un nou joc infantil per als més xicotets. Aquest consisteix en un joc de càrregues i transport en el marc d’un arenero.

Nova zona de jocs infantils del Parc Central.

Segons la vicealcaldessa Sandra Gómez, la nova zona per a xiquets és “molt didàctica”. Està realitzada amb materials sostenibles i pensada per al desenvolupament psicomotriu dels més xicotets. “És molt innovador i segur que és un èxit entre els més xicotets”, ha manifestat.

Igualment, en el subsol s’han realitzat les canalitzacions d’aigua potable, reg i sanejament, energia i telecomunicacions que completen les xarxes previstes en el projecte d’urbanització que serveixen al parc i a les noves finques edificables. L’actuació també ha completat el clos i l’enjardinament del parc en el seu costat nord-est, en el límit amb l’avinguda de Filipines.