Ens aconsellen no guardar el paraigua aquest hivern a València

L'estació arribarà el pròxim 21 de desembre a les 23.23 hores després d'una tardor també plujosa però més càlid de l'habitual.

L’hivern, que començarà el pròxim dia 21 a les 23.23 hora peninsular, es preveu, en general, normal quant a temperatures i plujosa en tot el país, excepte en les Illes Canàries, després de la setena tardor més càlid des de 1965 i el cinquè d’aquest segle.
Durant els pròxims mesos, les prediccions meteorològiques apunten a un nou fenomen de “El Xiquet” amb repercussions a escala mundial, i que a Espanya propiciarien que les borrasques “baixaran de latitud”, per a circular properes a la Península i afavorir més episodis de precipitacions generalitzades durant el període hivernal.

Així ho ha explicat, Delia Gutiérrez, portaveu de l’Agència de Meteorologia (Aemet), durant la roda de premsa per a presentar la predicció de l’hivern, l’anàlisi de la tardor i el resum climatològic de 2018.

Respecte a les temperatures, Gutiérrez ha subratllat la “inexistència ara com ara” de dades contundents que pronostiquen més o menys calor per a aquest hivern, encara que amb “molta precaució”, es podria avançar de l’existència de “algun indici” que apunta a temperatures més càlides per als mesos de febrer i març.

Este invierno se espera que sea uno de los más lluviosos.

Aquesta situació de registres alguna cosa temperats, continua la línia d’aquesta tardor, que en el seu conjunt ha sigut molt càlid i humit, amb una temperatura mitjana que ha superat en 1 grau centígrad el valor mitjà per a aquest període que és de 15,8 graus, la qual cosa ha motivat que haja acabat com el més càlid des de 1965 i el cinquè més càlid del segle XXI.

En aquest punt, el també portaveu de la Aemet, Rubén del Camp, ha subratllat que des de 2011, “totes les tardors han presentat una temperatura superior a la mitjana en el conjunt d’Espanya”.

El portaveu ha ressaltat el mes de setembre, “el més càlid des que hi ha registres”, mentre que octubre i novembre, encara que van registrar valors lleugerament per damunt de la mitjana, van tindre un caràcter tèrmic “normal” en general amb algun episodi fred: a la fi d’octubre va nevar, per primera vegada en aqueix mes, en diverses capitals de província com Cuenca, Oviedo i Jaén entre unes altres.

La Comunitat vive el día más frío de octubre desde 1966