pantano
Les reserves d’aigua en els pantans de la Comunitat Valenciana estan molt per sota de la mitjana nacional. Els experts han qualificat de “precària” la seua situació

En concret, els embassaments de la conca del Segura estan aquesta setmana al 13,8 per cent de la seua capacitat, una desena més que la setmana passada i 23,9 punts menys que la mitjana espanyola, mentre que els pantans del Xúquer estan igual que la setmana passada, al 25 %, 12,7 punts per sota de la mitjana.

La reserva d’aigua acumulada en els embassaments peninsulars ha tornat a créixer per segona setmana consecutiva, i se situa ara en el 37,7 per cent de la seua capacitat total, molt lluny encara dels nivells normals en aquesta època de l’any.

Les precipitacions han sigut abundants en tota la península, segons les dades del Ministeri de Medi ambient, que ha assenyalat que la màxima s’ha registrat a Santander amb 112,1 litres per metre quadrat.

Aqueixes pluges han propiciat un augment de 675 hectòmetres cúbics d’aigua, la qual cosa suposa l’1,2 per cent de la capacitat total dels embassaments.

Els embassaments peninsulars acumulen en l’actualitat 21.150 hectòmetres cúbics, una xifra molt allunyada de la del passat any en les mateixes dates (28.692), i de la mitjana dels últims deu anys (31.140 hectòmetres cúbics).

La situació més precària es registra en la conca del Segura, els embassaments del qual estan al 13,8 per cent, la del Xúquer (al 25 per cent) i la del Duero (al 30,2 per cent).