Palau

Després de successives i reeixides edicions en Barcelona i Palma de Mallorca, el festival familiar “el dia minimúsica” arriba per primera vegada a València disposat a oferir una jornada completa de concerts, tallers i jocs per a tota la família en el Palau de la Música de València. Es tracta d’un esdeveniment que pretén oferir una manera diferent i nova de gaudir de la música en família i desenvolupar les habilitats creatives dels xiquets en companyia dels seus pares i mares.

Davall el lema #letthechildrenplay, esta edició pretén convertir-se en una experiència d’apropament a la música des de pensaments lúdics i participatius. “El dia minimúsica” tindrà lloc en el Palau de la Música de València este diumenge 6 de 11 a 19 hores, amb una programació musical repartida en 3 escenaris. S’ha de destacar que el muntatge escènic ha sigut adaptat per al públic infantil amb la intenció de facilitar la seua immersió en l’experiència del directe. “El dia minimúsica” forma part del cicle ‘Palau Menut’ organitzat per la institució valenciana.Programació musical

El cartell musical està format per destacats artistes de l’escena actual: Joan Miquel Oliver, fundador, compositor i guitarrista de la banda Antònia Font, presentarà el seu nou àlbum “Atlantis”, un treball que marca una etapa de noves sonoritats en la trajectòria del músic mallorquí (electro, rumba, funk). The Pinker Tones presentaran el seu nou espectacle “Rolf & Flor en el Amazonas”, on els protagonistes narren un viatge per l’Amazones de la mà de dos personatges entranyables: l’àvia de Rolf i l’avi de Flor. D’altra banda, Ramonets arriben al Palau amb la seua gira “Ser major és un full”, un projecte que apropa la cultura del punk-rock al públic infantil a través de versions adaptades de la mítica banda Ramones.

Miqui Puig serà sense dubte un altre dels artistes destacats del cartell, que celebra en 2018 els seus vint anys sobre els escenaris des dels seus primers passos al front de Los Sencillos. Músic i showman hiperdotat, Miqui Puig ha desenvolupat també una brillant carrera com a Dj i entertainer, una figura recognoscible per a tot tipus de públics. Les sessions musicals Críos & Roll dj complementaran la seua actuació, donant a conèixer una ampla varietat d’estils musicals.

A més, també actuaran els artistes valencians Senior, Mireia Vilar, Julio Bustamante i Las Auténticas, un quartet de joveníssimes xiquetes capaces de sacsejar l’audiència amb versions de grans clàssics del pop-rock i amb algunes composicions de collita pròpia.

Tallers i activitats lúdiques

Els concerts estaran acompanyats per activitats, tallers i jocs que han sigut dissenyats perquè els xiquets descobrisquen l’ampli univers de les músiques actuals i desenvolupen els seus sentits. L’objectiu és que els xiquets no sols vegen, sinó que també toquen, juguen i s’apropen a la realitat cultural del seu entorn.

Els tallers han sigut adaptats en funció de les edats. Entre les activitats enfocades a l’educació musical a partir de 3 anys, destaquen “Composa la teua primera cançó amb Toc & Roll”, on les criatures podran realitzar les seues primeres composicions a través d’una aplicació; “Taller de Suzuki”, on aprendran a tocar un instrument inspirant-se en l’ensenyament de la llengua materna. També destaca el “Taller Minihort”, on els xiquets podran dissenyar i crear un hort ecològic en miniatura que es podran emportar a casa, o propostes basades en valors de sostenibilitat i reciclatge, com “Convertibles en cartró amb Solán de Cabras”, “Construcció de Broks” o “El teu fermall led”, que completaran l’oferta de tallers.

Durant la jornada se sumaran més propostes, com el “Racó de lectura” (desenvolupat en col·laboració amb el Café – Llibreria Ubik), que servirà per apropar la literatura a través dels contes i la il·lustració, amb Taller Animal-Art de TalebyTale i Cuentacuentos Burbuja, Versos y Trazos.


“Espai micro” per a bebés de 0 a 3 anys

El recinte constarà també d’un “espai micro” que estarà enfocat especialment per a bebés de 0 a 3 anys i que ha sigut organitzat en dos sales disposades per a cobrir les necessitats dels nadons i de les seues famílies. L’”espai micro” constarà d’una zona de joc lliure i les famílies que així ho desitgen podran relaxar-se de forma segura, donar el pit o canviar els bolquers de les seues criatures. Durant tot el dia es podrà gaudir d’este espai amb activitats relacionades amb la música, els contes i el despertar dels sentits, en col·laboració amb l’equip de Mammaproof.org & Yoguitos.

Per últim, per a la comoditat de les famílies assistents, al llarg de la jornada s’habilitarà una zona de restauració i food trucs, aparcament de carrets i àrees de descans. En definitiva, una experiència completa perquè les famílies assistents passen un dia musical inoblidable.