Durant l’any 2017 es van celebrar en el Palau de Congressos de València un total de 30 grans congressos, la qual cosa va suposar un increment del 5’4% de l’activitat en relació amb l’any anterior. D’aquests esdeveniments el 74% van ser nacionals o internacionals i van suposar 67.000 pernoctaciones en la ciutat.

Per a 2018, l’any en què el Palau de Congressos celebra el seu 20 aniversari, les previsions  són encara millors per a aquesta infraestructura en la modernització de la qual i actualització tecnològica  l’Ajuntament ha invertit 1.800.000 euros en els últims 16 mesos, segons ha informat la regidora de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, que ha recordat que el Palau de Congressos ha tingut un impacte econòmic en la ciutat a la llarg de la seua  història d’1.100 milions d’euros i ha suposat un total de 2.000.000 de pernoctaciones.

“Volem destacar les bones xifres i l’augment pel que fa a l’any anterior, però sobretot les bones previsions que tenim per a l’any 2018 i que també són fruit de les inversions i de l’aposta decidida de l’Ajuntament, que ha dedicat 1.800.000 euros a millorar aquesta infraestructura i la seua competitivitat, i al mateix temps a  convertir-ho en un espai més sostenible”, ha destacat Sandra Gómez.

La regidora ha avançat que per a 2018 ja s’han tancat un total de 19 congressos i 11 convencions, que comptaran amb més de 22.000 assistents, encara que ha apuntat que hi ha més esdeveniments tancats, fins a un total de 46, fins a l’any 2022. De tots ells, el 86% són d’abast nacional o internacional.

Palacio
Sandra Gómez presenta el balance de 2017 del Palacio de Congresos.

30 VEGADES EL QUE VA COSTAR

Sandra Gómez ha destacat  l’important esforç d’activitat comercial que s’ha realitzat i el bon treball professional i tècnic. “Hui podem dir que hem augmentat en un 80% el nombre de congressos i esdeveniments pel que fa a l’any anterior i l’important pes econòmic que ha tingut el Palau de Congressos”.

S’ha referit la regidora i presidenta del Palau de Congressos al fet que enguany se celebra el 20 aniversari de la seua posada en servei. “Vint anys d’activitat econòmica que han suposat una repercussió  econòmica directa i indirecta en la ciutat que  estimem en 1.100 milions d’euros, que és 30 vegades més del que va costar”. En total han sigut 2.700 esdeveniments, 2.000.000 de pernoctaciones i 2.000.000 de visitants a la ciutat.

Ha fet un exprés reconeixement als ambaixadors “que ens  ajuden a portar esdeveniments a la ciutat”, i ha anunciat que el dia 11 de desembre se celebrarà una gala commemorativa  ”per a  la qual comptem amb la col·laboració de l’ONCE que eixe dia dedicarà el seu cupó al Palau de Congressos de València”.

Silvia Andrés, directora, ha informat que el Palau de Congressos ha presentat 49 noves candidatures per a acollir congressos i ha guanyat 25, que suposaran 35.600 visitants a la ciutat. També ha ressaltat l’aposta per invertir per a millorar les instal·lacions i crear espais més competitiu i sostenibles. Ha recordat que les inversions s’han centrat en renovació dels equips audiovisuals, proyectores, megafonia o  renovació informàtica  “que ens permet oferir wifi simultàniament a 3.000 dispositius. S’ha aconseguit posar l’edifici a l’última amb l’ajuda de l’Ajuntament”.