felicidad
Centro de Helsinki (Finlandia).

Igual que en 2018, Finlàndia torna a ocupar el primer lloc com el país més feliç del món segons l’enquesta realitzada per Gallup per a l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat celebrat el 20 de març.

Entre els 20 principals guanyadors en avaluacions de vida deu es troben a Europa Central i Oriental, cinc a Àfrica subsahariana i tres a Amèrica Llatina. Completant la llista del “top ten” estan Dinamarca, Noruega, Islàndia, Països Baixos, Suïssa, Suècia, Nova Zelanda, el Canadà i Àustria.

L’informe d’enguany se centra en la felicitat i la comunitat: com ha evolucionat la felicitat en els últims dotze anys, amb un enfocament en les tecnologies, normes socials, conflictes i polítiques governamentals que han impulsat aqueixos canvis.

Helsinki (Finlandia).

A nivells generals la felicitat mundial ha disminuït en els últims anys, impulsada per la tendència sostinguda a la baixa a l’Índia. Quant a les emocions, hi ha hagut una tendència generalitzada a l’alça en l’efecte negatiu, que comprèn la preocupació, la tristesa i la ira, especialment a Àsia i Àfrica.

Els 10 països amb els majors descensos en les avaluacions de vida van patir una combinació d’estrès econòmic, polític i social. Les cinc caigudes més grans des de 2005-2008 van ser a Iemen, l’Índia, Síria, Botswana i Veneçuela.

Entre els països més afectats per la crisi econòmica de 2008, Grècia és l’únic que es troba entre els 10 majors perdedors de felicitat, encara que Espanya (núm.30) i Itàlia (núm. 36) continuen estant entre els 50 més feliços del món.

Los meteorólogos alertan de una primavera más calurosa de lo normal

Los gemelos Weasley visitarán Valencia en un evento exclusivo para fans