demanda transporte metro

L’Ajuntament de Paiporta ha demanat que el nou servei d’autobús Albal-Paiporta, que enllaçarà l’estació de la localitat amb altres municipis de la resta de la comarca, s’amplie també a caps de setmana i festius per tal de no quedar desconnectats de la resta de pobles en dies no laborables.

A més, a través d’un escrit enviat a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori arran de la publicació de la concessió CV-108 València Metropolitana Sud, sol·licita que s’amplie l’horari nocturn tant de metro com de la nova línia Albal Paiporta, la 3B, especialment, els cap de setmana i vespres de festius. Això facilitaria, des del punt de vista de l’Ajuntament, que el veïnat de Paiporta poguera deixar el cotxe a casa i utilitzar el bus per a eixir a sopar, al cinema o altres espectacles nocturns a la capital.

També en relació al servei de Metrovalencia, l’Ajuntament exposa la necessitat d’ampliar la zona A fins al municipi, perquè això suposaria un estalvi significatiu per a als usuaris i les usuàries d’aquest servei públic. Actualment la tarifa bonometro de 10 viatges per a la zona A és de 7,90 euros, i per a la zona AB, de la que forma part Paiporta, el preu és d’11 euros. En el cas el Bo Transbord, que uneix Metrovalencia, EMT i Metrobús, la diferència és encara major: zona A, 9 euros, i zona AB 15,50 euros.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha valorat positivament el projecte de la Conselleria, ja que la localitat “quedarà connectada amb Albal, Sedaví, Benetússer, Massanassa i Catarroja”, una “demanda històrica que suposa un pas fonamental en la mobilitat entre els pobles de l’àrea metropolitana de València”.

Tot i això, la dirigent paiportina al·lega que “els caps de setmana i festius, quedem desconnectats de la resta de municipis, i aquests perden l’accés al metro de Paiporta i, per tant, estimem convenient que el servei també es preste en aquests dies”. A més, Martín reclama que, “per a que el servei siga més eficient, s’amplie l’horari nocturn, tant del metro com de la línia 3b, amb la finalitat de facilitar el transport públic per al veïnat, tant el que es dirigeix a València com a la resta de localitats”.

Al mateix temps, l’alcaldessa de Paiporta reclama novament la inclusió de Paiporta en la zona A de Metrovalència per la proximitat a la capital, el gran nombre d’usuaris d’aquest servei i “l’estalvi significatiu que això implicaria per a milers de paiportins i paiportines”.

A més d’enviar les al·legacions per escrit a la Conselleria, aquest dimecres es va tractar aquest tema en la reunió celebrada a la Mancomunitat de l’Horta Sud, on l’alcaldessa va expressar aquestes peticions davant d’altres alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de localitats de l’Horta Sud, i la gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (AMTV), Maria Pérez Herrero. La trobada va servir per a reivindicar un transport que unisca als municipis i no els separe; un transport metropolità policèntric que no passe sempre per la capital.

La nova concessió de transport interurbà CV 108 València Metropolitana Sud té com a objectiu millorar les comunicacions entre València i la seua àrea metropolitana, i també entre les localitats que formen part d’aquesta àrea, amb la finalitat de promoure l’ús del transport públic. Aquesta nova concessió es divideix entre 6 línies que connecten València amb Sedaví, Picassent, Silla i el Mareny Blau (Sueca) a més de crear el nou servei transversal que connecta el metro de Paiporta amb la resta de l’Horta (Albal-Paiporta).

Paiporta servirà de transbord amb el metro per als usuaris i usuàries d’Albal, Catarroja, Alfafar i Benetússer gràcies a 37 expedicions d’anada i tornada que pararan a Paiporta, en dies laborables, cada 30 minuts. El que demana l’Ajuntament és que aquestes expedicions no s’aturen el cap de setmana, a més de les esmentades demandes històriques referides al servei que presta Metrovalencia.