De la rereguarda a les presons. República, Guerra Civil i Franquisme a Paiporta’. Aquest és el títol del llibre que ha editat el Consistori i obra de dos historiadors experts en memòria històrica i democràtica com són Vicent Gabarda i Helena Villasante, a més de la historiadora Marta Morcillo.

La publicació treu a la llum un bon nombre de dades fins ara desconegudes, i posa negre sobre blanc els fets ocorreguts a la localitat en aquest període. El treball és el primer anàlisi exhaustiu d’una part de la història del municipi i estarà a disposició de tota la ciutadania.

La seua presentació obri la segona edició de les Jornades de Memòria Històrica de Paiporta per a rescatar de l’oblit una etapa clau a Espanya.

 

La regidoria de Cultura ha preparat una desena d’actes al llarg del próxim mes que inclouen exposicions, projecció de pel·lícules, teatre i la continuació del treball per la recuperació de la memòria oral del poble a través d’entrevistes a persones majors. Totes elles, han contat en primera persona i davant de les càmeres les seues vivències de la guerra i els inicis de la dictadura. Les jornades es perllongaran fins al 20 d’abril