Aquest dissabte 22 de febrer hi haurà una concentració convocada per PACMA contra la tauromàquia. L’acte començarà a les 18.30 hores en la Plaça de la Mare de Déu, que porta el lema ‘Festes sense bous’. La intenció del partit animalista és demostrar el rebuig de la ciutadania a la tauromàquia.

En la manifestació estarà Raquel Aguilar, coordinadora provincial de València i vicepresidenta de PACMA. L’acte també comptarà amb la presència de la presidenta del partit, Laura Duarte.

La concentració a més té com a eix la protecció dels menors. Des de PACMA exigeixen el compliment de la Llei de Protecció de la Infància i Adolescència en la Comunitat Valenciana. La legislació prohibeix als menors assistir i participar en actes taurins. No obstant això, són molts els xiquets i xiquetes que durant les festes dels pobles acudeixen a les places de bous i als coneguts “bous al carrer”.

Segons el Comitè dels Drets el Xiquet de l’ONU, l’accés dels xiquets i xiquetes a aquests actes suposa la vulneració dels drets de la infància. PACMA també manifesta el seu descontentament amb les escoles de tauromàquia.

És més, en la Comunitat Valenciana els menors poden assistir a aquest tipus de cursos. Com explica el partit animalista, en aquestes classes ensenyen com torturar a un animal. Les escoles suposen “una violació dels seus drets a la integritat física i mental”, segons han exposat en un comunicat.