Pabellón Arena
Diseño del futuro pabellón Casal España Arena de Valencia.

Tindrà un pressupost de 220 milions d’euros i una capacitat de 15.600 localitats d’aforament per a esdeveniments esportius i de 18.600 per a concerts musicals, són les principals dades de la proposta de construcció del nou pavelló Arena de la ciutat de València.

Així s’arrepleguen en l’única proposta presentada al concurs públic obert per a contractar el projecte de construcció del nou pavelló esportiu i cultural de València, en el barri de Quatre Carreres. L’empresa Licampa 1617, pertanyent a l’empresari Juan Roig, és la que signa aquesta projecte “una iniciativa ambiciosa, que projecta un equipament que no hi ha en aquesta ciutat i de la qual podrem gaudir en un termini breu”, ha indicat l’alcalde de la ciutat Joan Ribó.

L’alcalde de València ha anunciat hui que, a aquestes hores i per Registre d’Entrada, només consta la proposta del Pavelló Arena de Licampa 1617. Joan Ribó ha fet aquestes declaracions una vegada conclòs el període de 30 dies obert per a la licitació del projecte de construcció, conegut com a Pavelló Arena, «un equipament que permetrà el desenvolupament de multitud d’esdeveniments de primer ordre a la nostra ciutat, tant esportius com culturals».

De no canviar les coses, la societat patrimonial Licampa 1617 seria la responsable del disseny del pavelló esportiu multiusos que s’alçarà en una parcel·la de propietat municipal que recau als carrers d’Àngel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis. El recinte, que s’alçarà sobre una parcel·la de 21.000 metres quadrats, vol comptar amb una superfície total construïda de, aproximadament, 47.000 metres quadrats.

Segons aquest projecte, i tal com ha recordat l’alcalde, l’empresa interessada preveu invertir prop de 220 milions d’euros «per a fer realitat unes instal·lacions amb un aforament de 15.600 localitats per a esdeveniments esportius i de 18.600 per a concerts musicals».

L’alcalde ha explicat que, fins ara, «el cronograma funciona com un rellotge i el procés es desenvoluparà en els terminis previstos», uns càlculs que parlarien de tenir el recinte finalitzat en 2022. Els pròxims passos a donar, consisteixen en l’elaboració, per part de l’Ajuntament, del plec de condicions que ha de regular la concessió i que, si és del seu interès, l’empresa ha de valorar i acceptar. Uns plecs «que atendran el que marca la legislació i a l’interès general de la ciutat».