pabellón

Responsables de LICAMPA 1617 S.L., societat patrimonial de Juan Roig creada amb l’objectiu de promoure la construcció d’un arena a València, es van reunir recentment amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i membres del seu equip de govern, per a explicar-los les novetats del projecte València Arena, després d’haver-se aprovat inicialment la modificació puntual del PGOU el passat 26 de setembre en el Ple Municipal.

El projecte, iniciativa personal i altruista de Juan Roig, va ser presentat al juliol de l’any passat i, des de llavors, ha anat evolucionant amb l’únic objectiu de dotar a la ciutat de València d’un recinte multiusos amb els requisits per a posicionar a la ciutat i a la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional.

Entre les principals novetats de l’Arena, que se situaria sobre una parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís), destaca l’ampliació d’aforament, ja que amb l’actualització del projecte podrà acollir un màxim de 15.600 espectadors en manera basket i de 18.600 en manera concerte. Íntegrament, aquest espai ocuparia una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats.

A més, l’Arena que es projecta comptarà amb un aparcament subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places. Així mateix, comptarà amb una sala multiusos annexa per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones VIP. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i seguiment de tota mena d’espectacles.

La inversió prevista per a aquesta iniciativa altruista, que es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig, serà de més de 220 milions d’euros, destinats a la construcció del recinte cobert, del pàrquing i resta d’infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Les Arts”.

Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que es preveu, l’Arena podria començar les seues obres en l’estiu de 2020 i inaugurar-se a València l’any 2023. A partir de llavors, el recinte podrà acollir esdeveniments esportius, artístics i culturals de gran capacitat, i es construirà a més de forma annexa a aquest, la nova seu del València Basket Club.

Un recinte que generarà riquesa i benestar en l’entorn

A aquests beneficis per a la ciutat s’ha de sumar, segons l’últim informe disponible realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), un impacte econòmic en termes de producció de renda i ocupació per a la ciutat de València, estimat en una xifra aproximada d’almenys 300 llocs de treball (directes i indirectes), i una repercussió econòmica superior als 10 milions d’euros anuals.