La manifestació de l’Orgull conquistarà la igualtat Trans este cap de setmana

La marxa se celebrarà el pròxim 16 de juny a les 19 hores des de la Porta del Mar a València fins a la plaça de l'Ajuntament.

Orgullo

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transexuales i bisexuales, organitza un any més la manifestació de l’Orgull LGTBI de València. Enguany els carrers més cèntrics de la capital de la Comunitat Valenciana s’ompliran de reivindicació i celebració el pròxim 16 de juny a partir de les 19.30 hores. En finalitzar la marxa reivindicativa, la plaça de l’Ajuntament acollirà la Festa de l’Orgull, també organitzada per Lambda.

La imatge del cartell de la manifestació d’enguany mostra la bandera de l’arc de Sant Martí, símbol des de fa 40 anys de la lluita LGTBI, entrellaçada amb la bandera trans. cal recordar que Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuales (FELGTB) ha declarat 2018 com a any temàtic pel treball de les realitats trans. És per açò que el lema de la manifestació valenciana és ‘CONQUISTANT LA IGUALTAT, Transformant la societat’.

Enguany les demandes se centren en tres àmbits, l’autonòmic, el nacional i l’internacional. Encara que s’han donat passos en la dirección correcta, Lambda exigeix a les institucions valencianes la implementació de la Llei Integral Trans aprovada pels Corts en 2017 i l’aprovació per part del Govern Central d’una Llei Estatal contra la LGTBIfobia. Així mateix esperem que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) procedisca a despatologizar definitivament les identitats trans el dia 1 de juny.

Manifestació reivindicativa i festa de celebració

La manifestació de l’Orgull LGTBI eixirà a les 19.30 hores des de la Porta de la Mar, prendrà el carrer Colón, seguirà pel carrer Xàtiva i conclourà en la plaça de l’Ajuntament on a les 21.30 hores seguirà la celebració amb música. La Festa de l’Orgull compta amb sis artistes compromesos amb el feminisme i la lluita LGTBI i serà presentada per l’actriu valenciana Empare Oltra.

El grup Mueveloreina ha convertit en un gran fenomen a Espanya i escriu lletres que no avergonyeixen a qui les ballen ni a qui les escriuen. Tesa és una rapera valenciana amb un estil empoderador que canta en valencià i Putilatex és un clàssic de la “modernor” amb lletres provocatives. També participaran Etern i Miss Yuls, dos pinchadiscos compromesos amb la diversitat, que coneixen perfectament al públic de l’Orgull i introduiran música en valencià.

València es prepara per al Dia de l’Orgull