La quinta ola dispara los contagios entre los no vacunados de la Comunitat Valenciana
Dos chicas pasean con mascarilla por la ciudad de Valencia.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que podrien aparèixer noves variants que succeïsquen a Ómicron una vegada finalitze aquesta. Així ho ha afirmat el doctor Bruce Aylward, assessor sènior de l’OMS.

“Ómicron probablement no serà l’última variant de la Covid-19. No ho sabem encara, però com més circule el virus, més possibilitats hi ha que sorgisca una nova variant més mortal que Ómicron“, ha alertat.

En la mateixa línia, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha volgut recordar la situació pandèmica actual. Aquest ha advertit que la setmana passada es van notificar més de 15 milions de nous casos de coronavirus a tot el món. “És el major nombre de casos notificats en una sola setmana”, ha declarat.

Malgrat l’índex de contagis, l’OMS han admès que el nombre de morts setmanals està estabilitzat des d’octubre. Actualment, hi ha una mitjana de 48.000 morts setmanals a tot el món.

També ha comentat que a pesar que continue augmentant el nombre de pacients hospitalitzats no està “al nivell de les ones anteriors”. Segons el director general de l’OMS això és degut “possiblement” a la menor gravetat d’Ómicron; a la vacunació i la infecció prèvia.

No obstant això, Tedros Adhanom ha enviat un missatge de prudència a la població. Ha assegurat que “a pesar que Ómicron siga menys greu que Delta, continua sent un virus perillós, especialment per als no vacunats”. A més, creu que “quasi 50.000 morts a la setmana són 50.000 morts de més”. Finalment, ha insistit en la necessitat d’aprendre a viure amb el virus sense acceptar aquest nombre de morts.

EL 50% D’EUROPA ES CONTAGIARÀ DE CORONAVIRUS SEGONS L’OMS

Aquest missatge d’advertiment de l’OMS també es va plasmar aquest dimarts a través del seu director regional, Hans Kluge. Segons les dades que va oferir el mandatari de l’OMS, Ómicron ha infectat a més de set milions d’europeus en només la primera setmana de l’any.

A més, Kluge va fer una previsió puntualitzant que el 50% dels europeus es contagiaran amb la variant Ómicron en les pròximes 6-8 setmanes. Finalment, va voler recordar que la població no vacunada està fins a sis vegades més exposada a requerir un ingrés per Covid que la immunitzada per la vacunació.