Inundacions en zones on la pluja mai havia sigut un problema, terratrèmols de major escala o erupcions volcàniques més assídues són alguns dels fenòmens naturals que han augmentant la seua intensitat i freqüència en els últims anys. Les normes mediambientals ja no són les que eren i el canvi climàtic és una realitat per a la que no existeix una marxa arrere.

L’onada de calor que amenaça aquests dies a gran part d’Espanya i a altres països europeus és conseqüència d’este canvi climàtic. La massa d’aire africà que entrarà este dimecres en el continent no és nova. En 2003 es va cobrar 15.000 morts a França, la majoria d’elles persones majors.

Els experts mediambientals asseguren que el canvi climàtic és imparable. Per això advoquen per una adaptació social i l’impuls de mesures que ajuden a pal·liar les seues conseqüències.

Disminuir les emissions o apostar per la producció d’energies renovables són algunes de les mesures que recomanen els experts. Ara seran els governs els que moguen fitxa amb la creació de noves àrees públiques des d’on es tractarà de frenar la temuda alerta verda i pal·liar així un moviment que amenaça la salut del planeta.