temperatura

Després de l’episodi de gota freda en la Comunitat Valenciana, arriba ara el fred amb la irrupció a la fi de setmana d’una massa d’aire polar.

Una situació que farà desplomar-se els termòmetres, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia.

Rubén del Campo, un dels portaveus de AEMET, ha indicat que entre aquest dilluns i el dijous hi haurà “temps estable” en tota Espanya excepte a Canàries, cap a on viatgen les restes de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) després de posar en escac diverses zones peninsulars entre el dijous i el diumenge de la setmana passada.

ola de frío
Davant una ona de fred hi ha que revisar el sistema de calefacció.

De manera general,el temps canviarà aquest divendres amb “la primera entrada d’aire fred polar de la temporada tardor-hivern”, ja que una massa freda procedent d’altes latituds del planeta portarà “una baixada de les temperatures que pot ser notable”.

Aqueix descens tèrmic es notarà especialment durant el dissabte, quan s’estendrà a la major part de la península.

ola de frío
El fred es notarà sobretot en les collites.

Amb el descens de les temperatures apareixerà la neu a les muntanyes de la meitat nord peninsular a cotes relativament baixes per a l’època de l’any, per damunt de 1.000 a 1.200.

Descens brusc de les temperatures a València

A la ciutat de València, les temperatures màximes cauran més de deu graus en menys de 48 hores.

La responsable d’aquesta situació serà una massa d’aire polar que, segons els pronòstics, descendirà fins a la Península Ibèrica cara al cap de setmana, concretament a partir del dissabte, encara que a la província de València no s’apreciarà fins diumenge que ve
Per al divendres 26 d’octubre a València s’esperen màximes de 27 graus i mínimes de 13 que el diumenge cauran en picat amb valors previstos de 16 graus de màxima i 8 de mínima.

A l’interior sud de la província, també es notarà l’enfonsament tèrmic. A Xàtiva, s’esperen màximes de 27 graus divendres que ve que, el diumenge, a penes arribaran als 15 graus i als 7 de mínima.

Efectes de la gota freda

Per part seua, la gota freda va deixar en la Comunitat Valenciana, entre el dijous i el dissabte, més de 100 litres per metre quadrat en el 37% del territori i va superar els 200 l/m2 en el 9%, en tots dos casos amb Castelló com la província més afectada per la gota freda.

lluvias
Un cotxe circula per Museros que es troba completament anegad aper l’agua. EFE/Kai Försterling

Aquestes dades han sigut publicat per Aemet que revela que per províncies, la quantitat d’aigua acumulada a Castelló va ser de 187,8 l/m2, a València va ser de 68,4 l/m2 i a Alacant de 10,7 l/m2.

Segons els experts, encara que en aquest tipus de temporals, el nombre de llamps no sol ser tan elevat com en tempestes d’origen marítim d’agost o setembre, s’han registrat 2.261 descàrregues dins del territori de la Comunitat.