La ola de calor arranca la recta final con temperaturas de 40º en Valencia
Dos mujeres pasan junto a un termómetro que marca 47º durante un día de alerta roja por altas temperaturas. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La calor extrema que assota Espanya des del passat 10 de juliol comença a minvar encara que amb una treva que durarà poc. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat que a partir d’aquest dilluns s’espera un lleuger descens. No obstant això, a València caldrà esperar alguna cosa més i és que les alertes tornaran a reactivar-se aquesta setmana.

La DANA estàtica de l’oest que estava provocant l’entrada de la massa d’aire africà començarà a moure’s en les pròximes hores. En fer-ho, un vent més fresc de l’Atlàntic començarà a penetrar en la Península baixant les temperatures.

No obstant això, aqueix aire de l’oest encara tardarà a arribar a la Comunitat Valenciana. De fet, el dimarts gran part de l’est peninsular entrarà en alerta groga per altes temperatures.

En el cas valencià, Aemet activarà l’alerta en tot l’interior de la província de València, el litoral sud i la costa nord d’Alacant. Aquestes zones en risc de calor arribaran a màximes de 37è encara que la pitjor part es viurà en la zona de Xàtiva i Ontinyent. Les previsions apunten al fet que els els mercuris es dispararan als 39º.

NOVA ONA A VALÈNCIA

Serà el dimecres quan els termòmetres reduiran les temperatures i es viurà una jornada sense alertes. Malgrat això, les màximes continuaran altes i estaran en valors mitjans de 31 a 35 graus. El dijous les temperatures es mantindran amb pocs canvis per a arrancar una nova pujada cara a la fi de setmana.

Les previsions d’Aemet avancen l’arribada d’una nova onada de calor a partir del divendres. La província de València veurà créixer els termòmetres de l’interior fins als 40 graus. La capital del Túria viurà la pitjor jornada de calor el diumenge quan els seus mercuris ascendiran als 36 graus.