La ola de calor se alarga en Valencia con 40 grados este fin de semana
Un hombre se refresca en una fuente del centro de Valencia para soportar las altas temperaturas - Rober Solsona - Europa Press - Archivo

La Comunitat Valenciana està vivint la setmana més calorosa de l’any amb temperatures que sobrepassen els 43 graus a causa de l’onada de calor. Fins al moment, una de les temperatures més alta s’ha registrat a xàtiva amb 43,6 graus, un número que no es registrava des de 2016.

Hui la calor continuarà sent el protagonista a la província de València. Les màximes en la capital estaran en 34 graus i en les zones de l’interior com Ontinyent s’arribarà fins als 38 graus. Durant la matinada els valencians seguiran amb nits tropicals que rondaran en el litoral els 22 graus. Aquells que es troben en zones de l’interior podran descansar una mica millor ja que no s’arribarà als 20 graus.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha tornat a activar el nivell groc en tota la província de València. Xàtiva tornarà a aconseguir una de les temperatures més altes amb 40 graus.

El cap de setmana continuarà sent calorós. D’una banda, les màximes arribaran tant a l’interior com en la costa als 38 graus. A més, les mínimes aconseguiran els 21 graus a l’interior i els 24º en el litoral. El diumenge els termòmetres no patiran excessius canvis.

Aquesta onada de calor també està afectant la major part d’espanya. A Orense i a Badajoz s’ha activat l’alerta roja ja que es preveu que es vagen a aconseguir els 44 graus. Així mateix, també s’ha activat el nivell taronja en zones com Burgos, Huelva Saragossa o Conca, entre altres. Es preveu que aquestes zones arriben als 40 graus.

QUANT DURARÀ L’ONADA DE CALOR?

Aemet ja ha publicat la previsió de la setmana vinent. Les dades indiquen que la província continuarà patint altes temperatures. Posant de referència la ciutat de València, s’aconseguiran màximes de 34 graus. El pitjor vindrà a les nits, ja que el dijous s’espera no baixar dels 25è.

A l’interior els mercuris rondaran els 39 graus en zones com Requena o Ontinyent. Les nits en aquests municipis s’esperen càlides però no tan elevades com en el litoral ja que rondaran els 20 graus.