Centenares de personas hacen cola en el reparto de alimentos de la calle Colón.
Centenares de personas hacen cola en el reparto de alimentos de la calle Colón.

El Front Obrer de València ha tornat a actuar a la ciutat. Per segona vegada en menys d’un mes, la plataforma Esperanza Obrera ha organitzat un repartiment d’aliments entre els més necessitats de València.

El repartiment s’ha produït aquest matí en el cèntric carrer Colón. Allí romanen ocupant de forma il·legal un edifici abandonat de la Generalitat Valenciana des del passat 26 de març.

Prop de 200 persones s’han traslladat fins al número 80 de Colón i han aguantat la cua sota la pluja. Aquesta ha arribat a ser doble donant la volta a la cantonada de l’edifici i recorrent, d’altra banda, uns 60 metres de la via fins a aconseguir el portal del número 74.

Durant aquestes setmanes, Esperanza Obrera havia estat reunint aliments i productes de primera necessitat per mitjà de donatius. A més, ja han avançat que tornaran a repetir la cua contra la fam en dues setmanes. L’objectiu és ajudar les famílies treballadores proporcionant alimentació i fins i tot habitatge.

UN ALBERG SOCIAL EN UN BLOC D’OFICINES

L’edifici ocupat s’ha convertit en un alberg social malgrat no ser habitable perquè havia sigut usat com un espai públic d’oficines. Per això, no disposa de banys amb dutxes o cuines, entre altres. Tampoc compleix amb la normativa contra incendis perquè està abandonat des de 2018.

La Generalitat Valenciana ja va anunciar la seua decisió de convertir aquest espai en un centre d’atenció a persones amb diversitat funcional o trastorns de salut mental. En ell se sol·licitarien els reconeixements dels diversos graus de discapacitat requerits per a l’obtenció d’ajudes.