Max

Els premis Max de les Arts Escèniques van guardonar les produccions “Oksara” i “Caiguda del cel” amb tres pomes cadascuna. La vintena edició d’aquests premis es va celebrar en el Palau dels Arts Reina Sofia de València i va reivindicar la importància de les autores, “silenciades i oblidades com del valor de la memòria històrica, de la llibertat d’expressió i de la comèdia i els seus còmics”.

«Oskara», de Kukai Dantza i Marcos Morau/La Veronal, aspirava a set guardons i va aconseguir el de millor disseny de vestuari, millor elenc de dansa i millor espectacle de dansa.

Per la seua banda, «Caiguda del cel», «un trànsit matèric per la celebració que és ser dona» de Dansa Molina SL/Companyia de Rocío Molina, amb quatre candidatures, es va portar els Max a la millor coreografia, a la millor intèrpret femenina de dansa i al millor disseny d’il·luminació.

A la gala van assistir el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i l’alcalde de València, Joan Ribó, al costat de la presidenta de la Fundació SGAE -que organitza els Max-, Inés París, i diputats com Rosana Pastor, Íñigo Errejón i Toni Cantó.

La cerimònia ha sigut presentada per l’actriu i humorista Ana Morgade i dirigida pel responsable de Comediants, Joan Font. La presència valenciana va comptar amb Noèlia Pérez i Josep Zapater, com a directors musicals recolzats pel Cor de la Generalitat, el pianista castellonenc Carles Santos, la Banda Simfònica de Dones (amb 60 integrants) de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València.