La Ofrenda vivirá hoy su primera sesión matinal en la historia
Imagen de archivo de la Ofrenda de flores a la Virgen de los Desamparados. /

La millora en la situació pandèmica actual en la Comunitat Valenciana ha sigut vital per a la celebració de les pròximes Falles. No obstant això, s’han decretat una sèrie de restriccions i recomanacions per a la seua celebració. La principal incògnita dels fallers era conèixer precisament quan seria obligatori l’ús de la mascareta.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha comparegut aquest matí per a anunciar les mesures de cara a les Falles 2022. En aquest sentit, el líder del Consell ha assenyalat que el ús de la mascareta serà obligatori en esdeveniments multitudinaris i espais tancats. Així, es precisarà l’ús d’aquest element de protecció en les mascletaes de la Plaça de l’Ajuntament; els castells de focs artificials del llit del riu; i l’Ofrena, entre altres grans esdeveniments.

No obstant això, aquesta mesura no afectarà els fallers que desfilen en l’Ofrena. Així, tan sols serà el públic assistent el que haja de complir amb l’ús de la mascareta obligatòria. Per tant, aquesta retirada de l’ús per als fallers suposa un gran avanç respecte a les Falles de setembre.

Finalment, Puig ha assegurat que es mantindran la resta de mesures vigents. Així, es continuarà precisant l’ús de la mascareta en interiors. Respecte a les revetles i les discomóviles, el seu ús serà necessari quan no s’estiga consumint.

En el cas dels casals, s’ha realitzat una sèrie d’excepcions respecte a l’ús de la mascareta en aquests recintes. Així, en les carpes del carrer amb dues obertures laterals no farà falta l’ús de la mascareta en ser considerat un espai obert. En el cas que aquests recintes siguen tancats, si serà necessari l’ús d’aquest element de protecció.