El ocio nocturno reclama reabrir las pistas de baile y ampliar los horarios
Un grupo de jóvenes aprovechan las terrazas en las noches de verano. / EFE

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOHha sol·licitat a la Generalitat fer un pas al capdavant en la reobertura del sector. Entre les demandes destaca l’ampliació d’horaris i la possibilitat de reobrir les pistes de ball.

En concret els empresaris reclamen augmentar l’horari d’obertura de pubs i discoteques mínim a les 05.00 hores. A més, sol·liciten permetre l’ús de les pistes de ball al 50% de la seua capacitat podent romandre dempeus amb mascareta. També contemplen ampliar l’aforament dels locals al 75% i obrir l’hostaleria fins a la 01.30 hores.

La CEOH ha sol·licitat que aquestes mesures comencen a aplicar-se en la nova fase de desescalada. Aquesta arrancarà previsiblement dilluns que ve 27 de setembre, dia en què, si les dades de la pandèmia ho permeten, es donaria pas a una segona etapa de la desescalada.

Abans que tinga lloc la pròxima Mesa Interdepartamental, els empresaris han reclamat la convocatòria urgent d’una nova reunió de treball entre les patronals del sector i la Conselleria de Sanitat.

Des de la CEOH assenyalen que, després de 550 dies sense activitat, és “absolutament necessari planificar un full de ruta”. De fet, asseguren que les pimes no poden avançar a cegues en aqueixa desescalada. “Després de 18 mesos de tancament i de severes restriccions, els locals d’oci es juguen el seu futur i la seua supervivència”.

L’OCI NOCTURN VEU “INJUSTES” LES SEUES RESTRICCIONS

Al mateix temps, insisteixen que es tracta de mesures absolutament viables, tenint en compte les actuals dades sanitàries. De fet, asseveren que no avançar en aquesta direcció seria “injust i desproporcionat” tenint en compte la situació actual.

Asseguren que la Comunitat disposa d’un de les millors dades de vacunació a nivell mundial. El 90%% dels majors de 12 anys té ja la primera dosi de la vacuna i el 75,96%% té la pauta completa. Això, sostenen des de la CEOH, permet que l’evolució de la pandèmia siga positiva.

A més, defensen que la incidència acumulada va “en caiguda lliure” amb un risc mig-baix. Actualment la IA és de 70,6 casos per cada 100.000 habitants, la segona millor d’Espanya per darrere d’Astúries. De la mateixa manera, posen l’accent en la reculada de l’ocupació hospitalària i de les UCIs.