Así se llamarán las cinco calles nuevas de Valencia
Calle de la Paz. / Gerard Eder (FLICKR)

La ciutat de València i els seus voltants comptaran molt prompte amb huit nous carrers. La comissió informativa de benestar i drets socials, educació, cultura i esports de l’Ajuntament aprova aquest dijous la incorporació de noves nomenclatures.

Les vuit nous carrers estaran dedicades a les Dones Pescadores; als Barquers Nelo i Blaio; al Pare Arrupe; a Carlos Gómez Carrera (“Bluff”); a Largo Cavaller; a Carmen Alborch; al poble d’Otos i al Camí Nou Salinar.

DOS NOUS CARRERS EN EL PALMAR

Així, el Poble de El Palmar incorporarà els carrers dels barquers Nelo i Blaio i de les Dones Pescadores. Això es deu als suggeriments rebuts pel veïnat per les confusions que existien tant pels serveis de repartiment a domicili com de les notificacions oficials en aquests trams de carrer.

Els dos barquers són considerats una vertadera institució al poble per la seua qualitat humana i la seua contribució al desenvolupament econòmic. A més, són precursors del passeig amb barca, una activitat que s’ha convertit en un mitjà de vida per a les persones del Palmar.

D’altra banda, també es reconeix a les pescadores el coratge demostrat en la lluita pels drets de la dona. Una reivindicació que va transcendir als mitjans nacionals i internacionals i que es va convertir en tot un símbol per al moviment feminista.

CAMÍ NOU DEL SALINAR

Respecte al Camí Nou del Salinar, estarà situat en la Punta. Aquesta nova nomenclatura facilitarà la diferenciació d’aquest tram amb la V-15. D’aquesta manera, s’atén una reivindicació dels veïns de la zona. Aquests sol·licitaven el canvi perquè els serveis públics i d’emergències diferenciaren més fàcilment cadascun dels camins.

CARRER PARE ARRUPE

Respecte al carrer dedicat al Pare Arrupe, la Companyia de Jesús a València ha volgut expressar el seu agraïment a l’Ajuntament. Arrupe va ser General de la Companyia de Jesús entre 1965 i 1983 i València va ser un lloc significatiu en la seua vida. Va ser en 1973, en les actuals Escoles de San José, quan va formular un projecte d’educació per a la justícia. Aquest va inspirar i va posar en marxa un moviment de renovació a les escoles i universitats.

CARRER D’OTOS

Respecte a la reincorporació del carrer d’Otos a la ciutat de València, l’alcalde d’aquest poble de la comarca de la Vall d’Albaida, Mario Mira, ha donat les gràcies a l’Ajuntament per proposar que “el nostre xicotet poble siga present en una ciutat tan gran”.

CARRERS LARGO CAVALLER, CARMEN ALBORCH I BLUFF

Altres carrers que s’incorporen a l’entramat viari i que ja s’havien donat a conèixer els són les de Largo Cavaller; Carlos Gómez Carrera (“Bluff”); i Carmen Alborch.

En tots els casos, es tracta de nous carrers. Per això, no es canvia ni s’elimina cap nom. Es tracta d’una ampliació de l’onomàstica dels carrers de València.