incendio

Al voltant de les onze del matí de hui s’ha declarat un incendi localitzat a la porta d’accés a l’àrea d’Oceans de l’Oceanogràfic de València, que ha sigut extingit en vint minuts, després de la intervenció dels bombers, sense que haja afectat cap persona ni animal del centre.

En concret ha cremat la roca artificial decorativa elaborada amb poliuretà que envolta l’entrada, la qual cosa ha provocat una espectacular fumera, similar a la que generen les falles, sense que a penes haja danyat l’estructura que la sustenta.

Res més declarar-se l’incendi i seguint el protocol de seguretat de l’Oceanogràfic s’ha procedit a evacuar amb tota celeritat als visitants, poc més de 1.000 en aqueix moment, i al voltant de 350 empleats, d’acord amb els assajos que habitualment es realitzen en l’aquari preveient aquest tipus de contingències.

incendio
Columna de fum originada en l’Oceanográfic de València després de l’incendi.

Han intervingut amb celeritat i eficàcia unitats del parc de bombers de l’Avinguda de la Plata de València, Policia Local i Policia Nacional i Protecció Civil. Fins al moment s’estan investigant les causes de l’origen de l’incendi.

En la web de l’Oceanogràfic s’informarà pròximament sobre les condicions en les quals es canviaran les entrades als visitants que han sigut evacuats, si bé se’ls ha anat comunicant amb fullets conforme abandonaven les instal·lacions.

L’Oceanogràfic obrirà aquest dimecres les seues instal·lacions amb total normalitat a partir de les deu del matí i aquesta nit el Restaurant Submarí atendrà els seus clients.