Sorolla

El Centre Cultural Bancaixa, seu de l’activitat cultural i social de la Fundació Bancaixa a València, complix este 7 de novembre el seu desè aniversari després de la remodelació de l’edifici. Per a commemorar esta efemèride, Sorolla torna a les sales del Centre Cultural Bancaixa amb la presentació de la mostra Sorolla. Un jardí per a pintar, que recorre la influència dels jardins andalusos en l’obra de l’artista, a més d’incloure obres inspirades en jardins valencians.

La Fundació Bancaixa va presentar la remodelació del Centre Cultural Bancaixa el 7 de novembre de 2007 amb la inauguració de l’exposició Sorolla. Visió d’Espanya, que va mostrar per primera vegada a Espanya els 14 panells regionals que l’artista valencià va pintar per a la Hispanic Society of America amb seu a Nova York.

L’exposició, que va obrir les seues portes amb la presència dels Prínceps d’Astúries, es va perllongar fins al 31 de març de 2008 amb 452.826 visitants. Després de la seua itinerància per tota Espanya, visitant ciutats com Sevilla, Màlaga, Barcelona, Bilbao i Madrid, així com la seua posterior exhibició de nou a València en 2009 al costat de més obres de Sorolla procedents de les col·leccions de la Hispanic Society of America i de la Fundació Bancaixa, l’exposició va superar els dos milions de visitants.

La nova exposició, organitzada per la Fundació Bancaixa, l’Obra Social “la Caixa” i el Museu Sorolla de Madrid, recorre la influència dels jardins andalusos en l’obra de Sorolla i en el propi jardí al que va donar forma en la seua residència a Madrid, a més d’incorporar obres inspirades en jardins valencians. L’exposició, que obrirà les seues portes al públic el 8 de novembre, es podrà visitar fins al 19 de març de 2018.

Taller per a majors

Amb l’objectiu d’acostar l’art a residències i centres de persones majors que no poden acudir a visitar l’exposició per problemes de mobilitat o desplaçament, es portarà a Joaquín Sorolla fins als seus centres i, d’aquesta manera, prop de 800 persones podran conèixer millor a l’artista i experimentar amb la seua obra.

Durant l’activitat, cada participant crearà la seua pròpia obra d’art inspirant-se en una obra de Joaquín Sorolla present en l’exposició, establint un diàleg entre el treball desenvolupat en els centres i la mostra. El treball de cadascun dels assistents al taller s’exposarà després en un mural conjunt en cadascun dels centres participants, creant així un jardí més que podran contemplar tant ells com els familiars i visitants a aquests espais.