Va ser fa una setmana quan l’Ajuntament de València va arrancar els talls de trànsit al carrer Blanqueries al costat de les Torres de Serrans per a dur a terme les obres amb les quals tractarà d’arreglar-se el subministrament d’aigua a la zona Ciutat Vella així com al nord de la ciutat.

Encara que les obres han sigut programades per a coincidir amb el període estival i evitar els mesos de major afluència de cotxes, la reducció de la circulació a un únic carril a compartir entre cotxes i autobusos ha deslligat el trànsit a València amb retencions que en les hores punta aconsegueixen fins als accessos d’entrada de la ciutat.

Vicent Sarrià, regidor de Desenvolupament Urbà i Cicle Integral de l’Aigua, ja ha anunciat que les obres “estaran completades en finalitzar les vacances”. Sarrià va precisar la setmana passada que es tracta d’una obra “molt important” per al subministrament d’aigua, doncs cal tindre en compte que és “una canalització que ronda els cent anys d’antiguitat” i és “imprescindible” la seua substitució.

“L’obra ha tingut diverses fases i, precisament, per les seues afeccions al trànsit, optem per escometre a l’estiu el tram més conflictiu que és el que pansa pel carrer Blanqueria i les Torres de Serrans”, va explicar Sarrià.

Cortes de tráfico en la ciudad de Valencia durante los meses de julio y agosto.

En aqueix sentit, el regidor va destacar que a causa de les característiques de l’obra “cal lamentar les molèsties que puga ocasionar als conductors” i, per això, la delegació de Mobilitat va indicar “els recorreguts alternatius que s’han considerat millors per al trànsit”.

Els trams a dur a terme en les dates indicades són els corresponents a la Porta dels Serrans i l’encreuament fins a plaça Tetuán. És en l’actuació de Serrans on la conducció renovada discorre pel mateix traçat que l’antiga. Quant a superfície ocupada, és la mínima necessària per a l’execució dels treballs. En el pitjor dels casos serà la corresponent al carril bici més dos carrils de circulació, quedant un carril únic de 4,40 metres per al pas dels vehicles autoritzats.