Parque Lineal
L’Ajuntament de València i l’empresa que s’encarrega de les obres del Parc Lineal de Benimàmet han signat ja el nou contracte entre les dos parts, la qual cosa suposa que hui tornen a entrar les màquines per a acabar la construcció «d’este esperat i important futur espai verd».

Era l’últim pas necessari «que posa fi així a una llarga espera en la que l’Ajuntament ha hagut de sol·licitar informes a FGV per a aprovar una modificació del projecte inicial, ja que l’anterior equip de govern del PP no va tindre en compte la llosa del metre», ha dit Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible.

Així, esta llosa subterrània, que al punt més estret té onze metres, impedix que es planten arbres damunt o plantes que necessiten molt reg, ja que en el futur podrien haver-se produït filtracions.

«El PP, que va ser qui va aprovar i va licitar eixe pla, va assegurar que comptava amb tots els informes favorables per a realitzar els treballs. Com açò va resultar no ser veritat, hem hagut de realitzar una tramitació llarga i bastant complicada, perquè calia canviar molts aspectes sobrevinguts després que es fera la licitació del projecte l’any passat i, fins i tot, després que hagueren començat les obres», ha manifestat Grezzi qui, d’altra banda, ha celebrat que ja s’han realitzat tots els tràmits necessaris i ha agraït «la paciència i la col·laboració dels veïns durant aquest temps».

El regidor Grezzi també ha destacat que s’ha ampliat la zona de parc eliminant una rotonda innecessària i s’ha guanyat zona verda. A més, s’ha ampliat la protecció de l’arbre monumental d’eucaliptus per a evitar problemes en el futur i, finalment, s’ha generat al costat de l’estació una zona per als assajos de la banda de música local.