Cambios en el transporte público de Valencia: así son las nuevas tarifas, billetes y zonas de viaje
Parada exterior de Metrovalencia.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha anunciat l’execució d’una sèrie d’obres de manteniment i millora de vies de Metrovalencia. Les obres, previstes per a Setmana Santa, obligaran a realitzar diferents talls del trànsit ferroviari que afectaran diferents trams de les Línies 1, 2 i 3.

La Generalitat invertirà en total 32,1 milions d’euros (IVA inclòs) en les diverses actuacions. L’objectiu és renovar diferents trams en superfície de la Línia 1 (Bétera-Vilanova de Castelló); Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda); i Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport), per a aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Des d’FGV ja han assegurat que els trams tancats comptaran amb serveis substitutoris d’autobusos; a excepció del servei nocturn de divendres, dissabtes i vespres de festius.

PARADES TANCADES DE METROVALENCIA

  • Línia 1. Les obres obligaran a tallar el trànsit ferroviari entre Bétera i Masies del 14 al 25 d’abril. Seran tres parades les afectades: Bétera, Horta Vella i Masies.
  • Línia 2. Els treballs afectaran el trajecte entre Llíria i Benaguasil 1r del 17 al 24 d’abril. Seran tres parades les afectades: Llíria , Benaguasil 2n i Benaguasil 1r.
  • Línia 3. Les actuacions planificades comportaran la suspensió del servei entre Rafelbunyol i Albalat dels Sorells del 14 al 25 d’abril. Seran cinc parades les afectades: Rafelbunyol, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Museros i Albalat dels Sorells.

En cada estació de metro hi haurà un informador que orientarà a les persones usuàries de com dirigir-se a la parada d’autobús per a realitzar transbord per a prosseguir amb el seu desplaçament, atès que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels busos, no es troben en la pròpia estació del tren.

AIXÍ SERÀ L’EXECUCIÓ DE LES OBRES

Amb aquesta intervenció de Metrovalencia s’actuarà sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, aparells de dilatació, talperes, etcètera.); i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

En concret, amb les actuacions de la Línia 1 es renovaran tres desviaments, dos trams de via i un passe a nivell per als vianants. Amb les de la Línia 2 es renovaran tres desviaments, un tram de via i un passe a nivell vehicular. Amb les de la Línia 3 se substituiran tretze desviaments, es milloraran dotze passos a nivell per al trànsit rodat, es renovarà de manera completa tres passos a nivell per als vianants i la urbanització d’altres dos passos per als vianants.

Addicionalment, es renovaran, milloraran o riparán diversos trams de via i se substituiran les dues talperes en el final de la línia en l’estació de Rafelbunyol.