(SONIA GARCÍA).- El 22 de desembre se celebra el sorteig més popular de l’any, el Sorteig Extraordinari de Nadal. A menys de dos setmanes, molts números s’han esgotat. I és que és tradició comprar un dècim amb els números  bé siga d’algun esdeveniment significatiu o de la defunció d’un famós. Descobreix quins són els dècims més venuts aquest 2020.

L’any passat, els números que van desaparèixer més ràpid van ser les dates de les seleccions generals: el 28419 i el 10119. La data de l’exhumació de Franco, 24119, també va ser un dels més venuts de la Loteria de Nadal.

Per al sorteig del pròxim 22 de desembre els dècims més venuts acaben en 20, per la terminació de l’any. Els altres tres dígits varien depenent de la data de l’esdeveniment. Una cosa està clara, les dates relacionades amb el coronavirus estan marcant les vendes d’enguany. El dia de la declaració del primer estat d’alarma, els dies que es començaven les fases de la desescalada o la volta a la normalitat.

Aquestes juntament amb altres esdeveniments polítics com la fugida d’Espanya del Rei emèrit o les morts de les grans estreles que ens han deixat són els números protagonistes. La mort d’Alex Leguio, Kobe Bryant, Michael Robinson, Lucía Bosé, la infanta Pilar o Diego Maradona són considerats els números de la sort per a moltes persones. Fins i tot alguns d’aquests ja estan esgotats!

Els números més cercats de la Loteria de Nadal

25120: El 25 de gener França va confirmar 3 casos de coronavirus. Va ser l’entrada del coronavirus a Europa. Espanya va donar a conèixer que els dos casos sospitosos van donar negatiu.

13320: El 13 de març es va començar a plantejar la idea de confinament a Espanya. Quim Torra, expresident de la Generalitat, va sol·licitar al Govern el tancament total de Catalunya per a contenir la propagació del virus.

14320: L’endemà a la data anterior, és a dir, el 14 de març, Pedro Sánchez va declarar l’estat d’alarma en tot el territori nacional.

15320: L’endemà també és un dels més venuts. És el primer dia de confinament.

04520 i 11520: Aquestes dos dates són més esperançadores. Representen el dia de la fase 0 de la desescalada i la fase 1, respectivament.

21520: El dia de les màscares. Després de diverses contradiccions sobre el seu ús i l’escassetat d’aquestes en les farmàcies, el 21 de maig la màscara es va convertir en complement obligatori definitivament.

03820: És la data en la qual el Rei emèrit, Juan Carles I, va comunicar que abandonava Espanya sense detallar el seu parador, ni la duració del seu viatge.