Un análisis post mortem detecta siete fallecidos más de coronavirus en el mes de mayo
Efectivos del UME trabajan en la desinfeccion de una residencia. / FOTO: Alejandro García (EFE).

Semblava que la Comunitat Valenciana no tornaria a veure xifres amb més d’una trentena de nous casos, o almenys no en aquest moment de la pandèmia que podria estar vivint una segona ona de contagis. No obstant això, ara les dades de nous positius s’han disparat registrant-se 39 casos de coronavirus en només una jornada.

La xifra multiplica per 10 el número del dilluns on es van registrar 4 casos nous. A més, estem davant una dada molt pròxima a alguns valors de la Fase 0 de la desescalada. El dimecres 6 de maig, per exemple, es van quantificar 37 casos mentre el dilluns 11 de maig la Conselleria de Sanitat va notificar 41 contagis, dues dades similars als d’aquesta jornada.

Dels 39 nous casos confirmats són 16 a Castelló, 8 a Alacant, 14 a València i 1 no assignatEntre els nous contagiats no hi ha residents ni treballadors d’aquests centres. A pesar que les dades són molt negatius, la Comunitat Valenciana té en aquests moments una taxa d’incidència acumulada del virus de 2’86. Aquest es troba en un valor molt per davall de la mitjana d’Espanya, situada en 8’50.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha volgut llançar un missatge de “prudència” per a tota la població, “Més que mai és el moment que ens cuidem per a cuidar als altres. El virus segueix entre nosaltres i hem de continuar avançant”.

NOUS MORTS I ALTES EN AUGMENT

Després de dos jornades sense defuncions a causa del coronavirus, en l’última actualització de dades s’han notificat dos noves víctimes. Amb elles el total de morts de coronavirus és de 1.475 persones en la Comunitat Valenciana. Per províncies són 227 a Castelló, 512 a Alacant i 736 a València.

Per part seua, les altes continuen en ascens i s’han registrat 57 des de l’última actualització. El nombre total d’altes en la Comunitat Valenciana ascendeix a 16.624. D’aquesta forma, queden actius 314 casos el que suposa un 1,7% del total de positius. A més, el nombre de pacients ingressats als hospitals és de 60 persones, 7 en l’UCI.