Los nuevos contagios de coronavirus vuelven a vivir un desplome en la Comunitat Valenciana
Un policía nacional entrega una mascarilla a una mujer en la estación del Norte de Valencia. / FOTO: Rober Solsona - Europa Press.

La Comunitat Valenciana ha començat la jornada amb una baixada de casos positius de coronavirus. La consellera de SanitatAna Barceló, ha anunciat la detecció de 153 contagis. Alacant ha sigut la província que ha registrat un major nombre de casos amb 111 positius. Tant València com Castelló queden lluny d’aquestes xifres amb 25 i 17 nous contagis respectivament.

Les dades de nous malalts de Covid-19 són els més baixos de l’última setmana. Des que dimarts passat 7 d’abril s’anunciaren 109 casos, la xifra més baixa des de l’Estat d’Alarma, els nous positius no havien deixat de pujar donant-se un repunt de contagis.

No obstant això, és difícil establir ja un nou descens de la corba. La baixada de les dades podria respondre a un període de major inactivitat de les anàlisis per Setmana Santa. Caldrà esperar per tant a les dades dels pròxims dies per a veure si es tracta d’una baixada real de la pandèmia.

Respecte al total de contagis des de l’inici de la crisi del coronavirus, la Comunitat ha registrat 9.213 casos. No obstant això, de totes elles ja hi ha 3.069 persones curades i és que avui s’han registrat 266 noves altes.

Per contra, hi ha 1.412 persones que es troben ingressades als hospitals valencians. D’aquest miler d’hospitalitzacions, 305 es troben en la UCI. Malgrat l’elevada xifra, avui hi ha 11 pacients que han abandonat l’UCI.

Quant als morts, la xifra ascendeix a les 907 víctimes mortals de coronavirusEn les últimes 24 hores s’han comptabilitzat 31 defuncions per aquesta malaltia. La xifra redueix en 7 persones el número del dilluns encara que continua en la mitjana de les últimes jornades.

UN CENTENAR DE RESIDÈNCIES AMB CONTAGIS

En referent a les residències, continuen havent-hi casos positius en 98 centres de majors. A més, de les 31 defuncions anunciades avui hi ha 19 persones que eren residents d’aquests espais.

Finalment, hi ha 5 professionals sanitaris més que han donat positius elevant la xifra a 1.442 infectats. D’aquests ja hi ha 428 que han rebut l’alta hospitalària.